Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće vinsko sirćeDomaće vinsko sirće
14. okt.
Sirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
Uspešan recept za jabukovo sirćeUspešan recept za jabukovo sirće
06. sep.
Jabuke operite, očistite od drške i ako ima trulog dela očistite. Isecite na male komade i stavite u odgovarajuću posudu. Prelijte pripremljenim sirupom od vode i šećera na vatri, dok se ne rastopi. Promešajte i stavite...
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Dosta marinada se pravi uz pomoć jabukovog i vinskog sirćeta. razlika je u tome što je jabukovo sirće nešto slađe....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Nakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće. Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Ona se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta. Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Kašika jabukovog sirćeta se preporučuje kod simptoma kao što su mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku ili proliv. Takođe, jabukovo sirće je odlično kozmetičko sredstvo....
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaDomaće jabukovo sirće bez konzervansa
24. jun
Za dobro domaće sirće su potrebne zrele jabuke neke slatke sorte. Potrebno je da ih operete, isečete na srednje komade i uklonite drške. Unutrašnjost sa semenkama treba da ostane....
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeMoje uspešno domaće jabukovo sirće
12. dec.
Jabukovo sirće ima antibakterijska svojstva, jača imunitet, sa uz to i skida kilograme. Tokom zime, ako vas boli grlo, pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta i istu količinu meda....
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Domaće sirće se koristi za pravljenje različitih vrsta turšija....
Šta sadrži jabukovo sirće?Šta sadrži jabukovo sirće?
24. april
Jabukovo sirće se koristi kao začin, ali u isto vreme i kao sredstvo za negu lepote i zdravlja. U odnosu efekata na zdravlje, koristi od jabukovog sirćeta su ogromne....
Kuvana marinada za turšijuKuvana marinada za turšiju
12. mart
Prijatno uz moju kuvanu marinadu za turšiju!...
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaPravljenje domaćeg jabukovog sirćeta
25. feb.
Domaće jabukovo sirće je prirodni proizvod koji se lako pravi, a pritom ima neverovatna lekovita i hranljiva svojstva. Može se koristiti za salate i razna jela, a može poslužiti i kao konzervans za turšiju....
Turšija u plastičnim bocamaTuršija u plastičnim bocama
25. nov.
Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
Seoska turšija u buretuSeoska turšija u buretu
16. avgust
1
Na dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu. Sledeći je...
Slana turšija u buretuSlana turšija u buretu
11. avgust
Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom. Prvih nekoliko dana pretočite je jedanput na dan, a nakon 1 nedelje možete je pretakati u nekoliko dana jednom....
Hladna turšija u burencetuHladna turšija u burencetu
19. nov.
Dobićete fantastičnu hladnu turšiju u burencetu....
Jesenja turšija u šerpiJesenja turšija u šerpi
30. okt.
Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana. Svakog dana turšija je sve ukusnija. Probajte ovu jesenju turšiju u šerpi....
Šarena turšija u teglamaŠarena turšija u teglama
23. jul
Kada se ohlade, stavljaju se za zimu u podrum ili ostavu na tamno i hladno. Šarena turšija u teglama je gotova....
Mešana Turšija u TeglamaMešana Turšija u Teglama
26. dec.
Povrće dobro operemo i šargarepu isečemo na kolutove, a sve ostalo na sitno. Mešamo ih u velikom kontejneru, promešamo i punimo u tegle. Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo...
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu
04. sep.
Operite i isecite povrće za našu domaću turšiju. U velikoj posudi (kofi) pomešajte vodu, so, šećer, sirće i natrijum benzoat. Benzoat se sporije rastvara, mogu ostati male grudvice....
Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!
29. januar
Biće vam potrebno samo tri sastojka: 2 sveža domaća ili biokokošija jaja, 100 ml salicilnog alkohola (iz apoteke) i prirodno jabukovo sirće (poželjno je da bude kvalitetno domaće ili bio)....
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
jabukovo sirće može pomoći i kod ulanjanja akni, crvenila i bubuljica....