Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Kod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati. 3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Na temperaturi od četiri stepena iznad nule, krompir klija i pojavljuju se takozvane oči - klice koje se pojave akumuliraju štetni solanin. Proklijali krompir se baca....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Viljušku zabijte u centar krompira. Zavrtite jednom rukom, tako da se krompir vrti, dok drugom rukom koristite drugu tradicionalnu mašinu za guljenje krompira (ljuštilica ili običan nož)....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Mnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Kad smo već na temi blanširanje krompira, pogledajte kako da napravite savršen sotirani krompir....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
To će učiniti prženi krompir hrskavijim. Isecite krompir i oprerite ga, a onda ga potopiti pola sata u vodi. Izvadite i osušite. Ako ostane vode po krompiru, tokom prženja će prskati ulje....
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoKako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemo
28. jun
Čips od povrća Najzdravija zamena za čips od krompira. Veoma je ukusan i istovremeno zdrav. Najbolje je da ga sami pripremite. Ako pak kupujete iz prodavnice, pažljivo pročitajte sadržaj kesice;/page page10....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita. Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!
21. avgust
Preterana obrada krompira Kad se krompir pravi u pire, skrob se oslobađa. Što više obrađujete krompir to se više skroba oslobađa. Kada se previše skroba oslobodi, krompir postaje lepljiv i neprivlačan....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniZašto su proklijali beli luk i krompir štetni
07. sep.
Ako je krompir koji čuvate kod kuće priklijao, najbolje da ga izbacite. Proklijao krompir može da izazove oštru reakciju opasnu po zdravlje. Krompir koji se čuva na svetlosti, ne samo da proklija, nego i pozeleni....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Možete ih koristiti za krompir salatu ili nešto drugo. Kuvanje krompira sa mentom Neki ljudi vole krompir sa mentom - to su uglavnom ljubitelji jagnjetine sa krompirom....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Najkorisniji je kad je svež, ali u tom slučaju ne treba da ga uzimate na prazan želiudac i uvek u kombinaciji sa drugom hranom - krompirom, hlebom itd....
Korisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemoKorisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemo
04. jul
Po izgledu, koren podseća na džinovski krompir. Sastav i korisna svojstva jicame Jicama sadrži veliku količinu vitamina C, ima malo natrijuma i ima minimalno masti....
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuKako da jedemo mango i šta ne znamo o njemu
22. feb.
Mango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaEvo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanja
07. mart
Brokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo. Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...