Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kada posolite i dodate biber, ribu prekrijte kriškama limuna i iseckanom mirođijom (ili peršunom po želji. Prelijte maslinovim uljem i ispecite....
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar. Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Limun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kakoLimun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kako
02. dec.
Limun je jedna od namirnica koja je odgovorna za njega....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
LimunLimun
19. maj
Odabir i čuvanje limuna - Birajte limun koji ima tanju koru, jer je ovakav limun sočniji. - Birajte žute limune, jer oni koji imaju zelenkastu boju nisu dovoljno zreli i imaće veoma kiseo ukus....
Lako posno predjeloLako posno predjelo
22. feb.
3 lista kiselog kupusa stavite na radnu površinu. Preko njih stavite 3 pečene paprike, a preko paprika poređajte kisele krastavčiće. Pažljivo urolajte. Isti postupak ponovite i sa preostalim sastojcima. Oštrim...
Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?
25. mart
Limun se može koristiti u bilo kom receptu za koji je potreban običan limun i mogu se narezati i iscediti da bi se izvukao njihov sok, koji dodaje pikantan ukus jelima od morskih plodova, povrću, supama i još mnogo toga....
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako lako napraviti sladoled od dinje ili lubenice
31. jul
Sastojci: - 500 g pulpe lubenice ili dinje; - sok od pola limuna; - Sveža menta. Sameljite pulpu lubenice ili dinje blenderom, dodajte sok od limuna. Po želji možete dodati nekoliko kašika šećera u prahu....
Kako da iscedimo krompir?Kako da iscedimo krompir?
27. nov.
Da bi iscedili sok iz mladog krompira, treba da ga izrendate i da nakon toga izrendanu masu stavite u gazu. Dobro pritisnite da se ocedi, ali možda će vam trebati više krompira....
Kolač Brzo, lako, ukusnoKolač Brzo, lako, ukusno
26. april
Ostavite u frižider da se stegne....
Lako slatko od kajsijaLako slatko od kajsija
16. jul
Dodajte šećer i stavite na ringlu da se kuvaju. Mešajte bez prestanka, da ne zagori. Gotovo je kada drvena kašika ostavi trag u slatku....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna II: 3 žumanca, sok od 1 limuna, 1 kašičica skroba, 3 supene kašike sitno iseckanog peršuna, so i biber....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Šargarepa, med i limun za zdravljeŠargarepa, med i limun za zdravlje
04. okt.
Limun oljuštite i naseckajte ga sitno bez semenki. Možete koristiti i koru od limuna, ali samo pod uslovom da su iz prirodnog uzgoja, jer se limun prska raznim hemikalijama....
Kako da lako ogulimo šargarepu?Kako da lako ogulimo šargarepu?
26. april
Šargarepa je jedno od povrća koje je prisutno u skoro svakom jelu na našoj trpezi. Dozvoljavaju da se spreme i dodaju u brojna jela, a istovremeno su veoma zdrave i ukusne. Međutim, pre nego što se skuvaju i posluže...
Kako da lako umesite pogaču?Kako da lako umesite pogaču?
08. okt.
Evo kako lako možete da umesite pogaču, samo sledite savete i sve će biti dobro. Prvo pravilo kod mešenja pogače je upotreba najbolje vrste osnovnog brašna i kvasca. U njih se dodaju mlaka voda, so, šećer kako bi...
Kako da lako oljuštite dunju?Kako da lako oljuštite dunju?
15. okt.
Jesen je sezona dunja i mnogi ljudi su fascinirani njihovom prijatnom aromom i blagotvornim svojstvima. Od njih se prave slatkiši, džemovi, kompoti od dunja, mogu se uključiti u glavna jela i jesenje turšije. Ali kada...