Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Niz istraživača trvrdi da zbog svojih antioksidansnih svojstava listovi papaje jačaju imunološki sistem....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Pročitajte i o tome za šta su listovi cvekle dobri i šta sadrži crvena cvekla....
Ćufte od zelja i krompiraĆufte od zelja i krompira
30. april
Ćuftice od zelja i krompira - lagane i ukusne. Krompir pečemo u rerni. Izmrvimo viljuškom, dodajemo jaja, brašno i sitno iseckano zelje, sitno iseckani luk, sitno iseckani beli luk, mleveni biber i dobro pomešamo....
Čorba od zelja i pečurakaČorba od zelja i pečuraka
11. jun
Serviramo čorbu od zelja i pečuraka toplu sa hrskavim integralnim brusketima, namazanim belim lukom i maslinovim uljem....
Musaka od zelja i pirinčaMusaka od zelja i pirinča
10. jun
Zelje se opere veoma dobro. Nožem se otkloni žila na svakom listu. Iseče se ne krupni. Nakon što luk omekša dodaje se isečeno zelje. Pirinač se opere dok voda na postane bistra i dodaje se u zelje....
Sarme od zelja u multikukeruSarme od zelja u multikukeru
08. april
Odaberite široke listove zelja. Odsecite drške, očistite i obilno operite vodom. Blanširajte kratko u toploj vodi, nakon toga odmah stavite u hladnu vodu. Luk sitno iseckajte. Ugrejte ulje i dinstajte luk....
Čorba od zelja i piletineČorba od zelja i piletine
23. april
U drugoj šerpi ugrejte vodu do ključanja i u njoj blanširajte nasečeno zelje. Nakon 5 minuta blanširanja, isperite zelje pod tekućom hladnom vodom i dodajte ga u čorbu, koja kuva....
Kaša od zelja i kiseljkaKaša od zelja i kiseljka
11. avgust
Operite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite. U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
Čorbica od zelja i belog mesaČorbica od zelja i belog mesa
24. april
Belo meso, šargarepu, crni luk i lovovrov list stavimo u šerpu da se kuva tridesetak minuta. Kad se skuva izvadimo lovorov list i izblendamo ručnim mikserom. Tada dodajemo naseckano zelje i kocku za supu....
Prolećna supica od zelja i siraProlećna supica od zelja i sira
21. mart
Operite zelje i isecite ga na sitno. Isecite luk i izdinstajte ga sa malo vode i ulja. Dodajte i alevu papriku. Nakon što voda počne da vri, dolijte još. Dodajte i pirinač....
Sarmice od zelja i divljeg pirinčaSarmice od zelja i divljeg pirinča
26. april
Odstrane se drške zelja i listovi se popare na kratko u vreloj vodi. Ne kuvaju se već se samo popare dok blago ne promene boju! Crni luk i šrgarepa se oljušte i iseckaju na sitne kocke. Dinstaju se u masnoći....
Vitaminska čorba od zelja i korpiveVitaminska čorba od zelja i korpive
11. april
Dodajte još koprive i zelja. Sipajte vodu i ostavite da se čorba skuva. Kada sklonite sa vatre, zapržite smesom od jajeta, kiselog mleka i 1/2 kašike sirćeta. Po želji, poslužite sa krutonima....
Mekani pire od zelja i spanaćaMekani pire od zelja i spanaća
20. januar
Operite i očistite zelje i spanać. Isecite povrće i izdinsajte u delu maslaca. Oljuštite krompir i skuvajte ga. Isecite ga na komade, dodajte zelje i spanać, sitan sir, sveže mleko i preostali maslac....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
Kako da osušimo listove koprive?Kako da osušimo listove koprive?
11. jun
Razlog su najčešće listovi, koji izazivaju bol prilikom dodira....