Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Listovi papaje - kako da ih koristimoNiz istraživača trvrdi da zbog svojih antioksidansnih svojstava listovi papaje jačaju imunološki sistem....
23. jul
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Pročitajte i o tome za šta su listovi cvekle dobri i šta sadrži crvena cvekla....
24. nov.
Ćufte od zelja i krompiraĆuftice od zelja i krompira - lagane i ukusne.
Krompir pečemo u rerni. Izmrvimo viljuškom, dodajemo jaja, brašno i sitno iseckano zelje, sitno iseckani luk, sitno iseckani beli luk, mleveni biber i dobro pomešamo....
30. april
Čorba od zelja i pečurakaServiramo čorbu od zelja i pečuraka toplu sa hrskavim integralnim brusketima, namazanim belim lukom i maslinovim uljem....
11. jun
Musaka od zelja i pirinčaZelje se opere veoma dobro. Nožem se otkloni žila na svakom listu. Iseče se ne krupni.
Nakon što luk omekša dodaje se isečeno zelje.
Pirinač se opere dok voda na postane bistra i dodaje se u zelje....
10. jun
Sarme od zelja u multikukeruOdaberite široke listove zelja. Odsecite drške, očistite i obilno operite vodom.
Blanširajte kratko u toploj vodi, nakon toga odmah stavite u hladnu vodu.
Luk sitno iseckajte. Ugrejte ulje i dinstajte luk....
08. april
Čorba od zelja i piletineU drugoj šerpi ugrejte vodu do ključanja i u njoj blanširajte nasečeno zelje.
Nakon 5 minuta blanširanja, isperite zelje pod tekućom hladnom vodom i dodajte ga u čorbu, koja kuva....
23. april
Kaša od zelja i kiseljkaOperite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite.
U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
11. avgust
Čorbica od zelja i belog mesaBelo meso, šargarepu, crni luk i lovovrov list stavimo u šerpu da se kuva tridesetak minuta. Kad se skuva izvadimo lovorov list i izblendamo ručnim mikserom.
Tada dodajemo naseckano zelje i kocku za supu....
24. april
Prolećna supica od zelja i siraOperite zelje i isecite ga na sitno. Isecite luk i izdinstajte ga sa malo vode i ulja. Dodajte i alevu papriku.
Nakon što voda počne da vri, dolijte još. Dodajte i pirinač....
21. mart
Sarmice od zelja i divljeg pirinčaOdstrane se drške zelja i listovi se popare na kratko u vreloj vodi. Ne kuvaju se već se samo popare dok blago ne promene boju!
Crni luk i šrgarepa se oljušte i iseckaju na sitne kocke. Dinstaju se u masnoći....
26. april
Vitaminska čorba od zelja i korpiveDodajte još koprive i zelja.
Sipajte vodu i ostavite da se čorba skuva.
Kada sklonite sa vatre, zapržite smesom od jajeta, kiselog mleka i 1/2 kašike sirćeta. Po želji, poslužite sa krutonima....
11. april
Mekani pire od zelja i spanaćaOperite i očistite zelje i spanać. Isecite povrće i izdinsajte u delu maslaca.
Oljuštite krompir i skuvajte ga. Isecite ga na komade, dodajte zelje i spanać, sitan sir, sveže mleko i preostali maslac....
20. januar
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakNa kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
16. april
Kako da osušimo listove koprive?Razlog su najčešće listovi, koji izazivaju bol prilikom dodira....
11. jun