Način pripreme
Pileći batak stavite u šerpu, pa na vatru. Kada se formira pena, vodu izbacite, batak dobro operite i ponovo stavite da se kuva u novoj vodi.
Dodajte sitno naseckani luk, papriku i so.
Nakon 15 minuta dodajte krompir, nasečen na kockice.
U drugoj šerpi ugrejte vodu do ključanja i u njoj blanširajte nasečeno zelje.
Nakon 5 minuta blanširanja, isperite zelje pod tekućom hladnom vodom i dodajte ga u čorbu, koja kuva.
Dodajte nanu i fidu i isključite vatru.
U vrućoj pilećoj čorbi, fida će se skuvati bez problema.
Kada se čorba malo prohladi, da nije vrela, dodajte hladnu zapršku od jaja i mleka.
Jaje umutite i u njega dodajte kiselo mleko i nekoliko kapi sirćeta, da se ne bi zgrudvala hladna zaprška.
Zapršku temperirajte sa nekoliko kašika vrućeg bujona i vratite sve u čorbu od zelja i piletine uz neprestano mešanje.