Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Masline u salamuriMasline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
05. okt.
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Marinirane masline u vinuPotrebno je da operete masline i napravite slanu vodu od vode i soli....
20. nov.
Masline za zimuZdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
03. feb.
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Pohovane masline sa topljenim siromPohovane masline izvadite na tanjir sa kuhinjskim papirom.
Ostavite da se blago ohlade i servirajte tapas pohovane masline sa topljenim sirom....
05. dec.
Masline sa paštetom od sardineMožete da servirate masline kao predjelo, svaku stavljenu na dvopek ili slani keks....
25. feb.
Pečene pohovane masline sa čedromUvijte svaku maslinu sa po kašikom tako dobijenog testa.
4. Poređajte masline u posudu za pečenje na papir za pečenje.
5. Pecite 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost....
25. april
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Krompir pire, kobasice i masline u đuvečariU pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun.
Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine.
Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom....
21. feb.
Domaće marinirane masline sa belim lukomPrvo treba masline da prelivate toplom vodom bar jednom dnevno 2-3 dana da ne budu slane.
Nakon toga pripremate odgovarajuću teglu i poređate red maslina, red usitnjene mirođije i belog luka po ukusu....
13. okt.
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Za razliku od takozvanih vodenih maslina, sušene masline se obično služe bez prethodnog mariniranja....
21. april
Da napravimo masline u salamuriDa biste sačuvali masline duže vremena, nakon što ih izbacite iz marinade, svite u teglu za kompot i sipajte ulje ili maslinovo ulje....
21. januar
Sos od maslina i začinaPomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku.
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
05. jul
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Salata od maslina i sitnog siraUmešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo.
Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
27. dec.