Postoji nekoliko načina kako da napravite salamuru za masline - za većinu je potrebno više vremena, ali krjanji rezultat vredi.
Salamura za masline I vrsta
Potrebni sastojci: masline, so, voda, jaje
Način pripreme:
Ne postoji odnos za ovu marinadu. Da biste razumeli da li ste je napraivli kako treba. Koristićemo staru metodu sa jajima. Stavite vodu u neku posudu i dodajte postepeno do, so treba potpuno da se rastopi. Nakon toga da biste proverili da li soli ima dovoljno, treba da stavite sirovo i dobro oprano jaje u posudu - ako ispliva, znači da ste pogodili proporcije, ako ostane na dnu, dodajte još soli i mešajte dok se ne rastvori.
Sklonite repove maslinama i stavite ih u posudu i prelijte gotovom marinadom od soli i vode. Nakon dve nedelje prospite marinadu, dobro operite masline i ponovo ih prelijte solju i vodom. Ostavite ih tako oko 20-22 dana, nakon toga ponovite proceduru i ovaj put ih ostavite da stoje mesec dana u marinadi (30-31 dan). Nakon ovog perioda, gorčina je nestala i vi uživate u ukusnim maslinama. Da biste sačuvali masline duže vremena, nakon što ih izbacite iz marinade, svite u teglu za kompot i sipajte ulje ili maslinovo ulje.
Salamura za masline II vrsta
Potrebni sastojci: masline, voda, morska so
Način pripreme:
Rasecite svaku maslinu i stavite u dovoljno duboku posudu, nakon toga prlijte samo hladnom vodom. Ostavite na hladnom između 20 i 30 dana, svaki dan menjajte vodu. Nakon što prođe taj period probajte malsine - ako su prestale da budu gorke, možete preliti salamuru vodom i morskom solju. Treba da odstoje u salamuri oko 10-12 dana, dodajte beli luk, origano, bosiljak, parče limuna - stavite začine po želji.
Komentari