Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaEvo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanja
07. mart
Čuvanje je veoma važno, osim što će sačuvati ukus, nego i sve vitamine koje se nalaze u njemu. Najviše vidljivih znakova, koji pokazuju nepravilno čuvanje, postaju očigledni kada koren brokolija počne da žuti....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Grašak je odličan izvor gvožđa i vitamina C, koji pomaće u održavanju imunog sistema....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Ukoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan: - Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?
06. april
Prilikom pokvarenog stomaka i povraćanja počinje se sa uzimanjem tečnosti, tako što se pije gutljaj po gutljaj. Tako ćete ponovo stati na noge. Cilj je da se ustanovi balans vode i elektorlita....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Kada stavljate zelje i spanać na termičku obradu (prilikom prirpeme supa i janija) važno je da ih stavite pred kraj kuvanja, da se ne izgube vitamini, koristi za ljudski organizam, kao i veliki sadržaj gvožđa i njima....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Na taj način se vitamini maksimalno čuvaju....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Nemoje čuvati povrće u istoj fioci sa jabukama, jer one proizvode gas koji može ubrzati sazrevanje (prezrevanje) namirnica oko sebe....
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?
27. nov.
Svi znamo da su voće i povrće glavni izvor mnogih vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, i da zbog toga pomažu u održavanju dobrog zdravlja i jakog imunološkog sistema....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uFinese prilikom kuvanja u air fryer-u
17. dec.
Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas. Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeKako da nateramo dete da jede voće i povrće
07. jul
Dozvolite deci da biraju sa kojim voćem i povrćem ćete pripremati hranu - možete motivisati dete da bira recepte koji sadrže voće i povrće iz časopilsa ili kuvara....
Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?
15. okt.
Kada konvencionalne metode kuvanja rezultiraju dosadnim prilozima od povrća koji se serviraju ponovo i ponovo, pokušajte da povrće pečete u aluminijumskoj foliji u rerni....
Turšija od mešanog povrća bez kuvanjaTuršija od mešanog povrća bez kuvanja
17. feb.
Punimo tegle isečenim povrćem. Stavljamo 2-3 čena belog luka i po jedan aspirin i u svaku teglu dodajemo vodu. Tegle zatvaramo i okrećemo naopako. Potrebno je svaki dan po nekoliko puta okretati tegle....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?
08. maj
Možete posipati nutritivni kvasac preko mešanog povrća, supa, pečenog povrća, testenina ili čak kokica. Tempe Indonežansko jelo napravljeno od fermentisanog zrna soje....
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?
31. avgust
On ne samo da štedi vreme i napor tokom čišćenja zelenog lisnatog povrća, već ovu aktivnost obavlja vrlo kvalitetno....