Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?

Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?

Kako da pečemo povrće u alumnijiumskoj foliji

Kada konvencionalne metode kuvanja rezultiraju dosadnim prilozima od povrća koji se serviraju ponovo i ponovo, pokušajte da povrće pečete u aluminijumskoj foliji u rerni. Osim toga, ovaj jednostavan način kuvanja idealan je za zaposlene domaćice i može uštedeti vreme.

Kuvanje u foliji zahteva minimalno vreme i ne treba vam mnogo manevara do rerne. Evo šta nam je potrebno za pečenje povrća u foliji!

Birajte sveže sezonsko povrće

Sakupite sastojke za svoj vegetarijanski recept. Oljuštite svo povrće i isecite ga. Obrišite papirnim ubrusom.

Oljuštite i nasecite tikvice (ili drugo sezonsko povrće) na kriške debljine 2-3 cm. Dodajte oljušten, sitno seckan mladi krompir, nasečenu crvenu papriku i seckani luk za klasičnu kombinaciju povrća koja se može pripremiti u foliji.

U smesu možete dodati i sezonsko povrće, poput svežeg graška i mladog luka. Zamrznuto povrće, poput boranije, takođe se može uključiti radi raznovrsnosti. Ako tražite vrlo jednostavnu opciju, samo se odlučite za krompir u foliji ili pečurke u foliji.

Začinite povrće

Odabrano povrće stavite u veliku posudu. Sipajte kašiku dresinga za salatu u posudu. Po želji, začinite povrće seckanim belim lukom, suvim ili svežim začinskim biljem ili suvom mešavinom za omiljenu supu, sve prema vašim željama.

Ako ne koristite dresing, dodajte 1 kašiku vode ili oko 2 kašičice maslinovog ulja u posudu sa povrćem. Mešajte povrće dok se svi sastojci ravnomerno ne rasporede.

Pečenje u aluminijumskoj foliji

Pripremite vrećice od folije

Stavite aluminijumsku foliju dužine 30 do 40 cm na radnu površinu za pripremu pojedinačnih porcija povrća za pečenje. Da biste pripremili nekoliko porcija jela od povrća odjednom za celu porodicu, stavite list aluminijumske folije dužine 50 do 70 cm.

Stavite otprilike jednu i po šolju začinjenog povrća u sredinu folije za svaku porciju. Uhvatite dva suprotna ugla lista folije i preklopite ih zajedno. Preklopite svaku preostalu otvorenu stranu prema sredini, prstima čvrsto pritiskajući svaki nabor kako biste formirali zapečaćenu kesicu.

Za porodična jela sa povrćem stavite do 3 šolje povrća na veliki list folije i rasporedite ih zajedno da formiraju kesu.

Pečenje povrća u foliji

Preklopljenu foliju stavite na centralnu rešetku rerne, prethodno zagrejanu na 180-190 stepeni. Povrće se peče u foliji 30-35 minuta. Nakon tog vremena, neko povrće bi trebalo da postane smeđe.

Izvadite vrećice od folije iz rerne i stavite ih na tanjir. Budite oprezni pri otvaranju jer je folija puna vrele pare koja vas može vrlo lako opeći.

Izbušite četiri ili pet rupa u foliji na vrhu svake vrećice kako biste omogućili izlaženje pare. Nakon pet minuta pažljivo rasklopite foliju da poslužite povrće.

Kačkavalj sa povrćem u aluminijumskoj foliji

Na isti način možete pripremiti kačkavalj u foliji, sir na šopski način, šnicle u foliji, pastrmku u foliji i druga jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest