Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Zamislite kako će se vaša jela začiniti ove zime ako imate sopstvene začine iz bašte kako biste ih dodali u njih. Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu...
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Divljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso se uvek peče pokriveno da se ne bi dodatno sušilo i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu. Ukoliko želite da skuvate meso divljači u đuveču, takođe nećete pogrešiti....
Kako da osušimo nanu?Kako da osušimo nanu?
24. feb.
Listove sušite u senci ili u sušari, ali na temperaturi ne većoj od 30 stepeni. Pravilno osušeni listovi nane odozgo treba da imaju tamno zelenu boju, a odozdo da su svetlo zeleni....
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Banane se leti mogu seći i sušiti na suncu, ispod gaze, koja sprečava insekte da dođu do ploda. Periodično, banane se okreću i stavljaju u šarenu senku....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Tako poređan beli luk se ostavi da se suši na mestu gde je suvo i veoma dobro provetreno. Veoma je važno da dok se beli luk suši ne pada na njega direktna sunčeva svetlost....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da sušimo domaći sudžuk?Kako da sušimo domaći sudžuk?
03. nov.
Tamo se sudžuk suši 20-40 dana, u zavisnosti od vrste upotrebljenog mesa i njegove debljine, kao i od toga koliko želite da bude sušen....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Ako vidite vlagu na ribi, nastavite da je sušite, ali ako se riba raspadne kada je savijate, predugo ste je sušili. Kada je spremna, riba se može čuvati u zamrzivaču, u paketima ili u teglama....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Losos u tiganju, pečena riba ili pak klasičan suši - vi sami birate kako da ga pojedete. 5. Voda Voda je bitan element u osećaju sitosti. Kada je telo dehidrirano, mozak često telu šalje poruku gladi, a ne žeđi....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Šaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak se suši i bez otkidanja listića sa grančica....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Svako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....