Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite. Stavite orahe u rernu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Skoro isti je i recept za koji su vam potrebni: jezgro oraha, 2 belanca i so.
Način pripreme:
Orahe stavite u pleh za pečenje, a zatim ih prelijte smesom od belanaca i soli. Pecite u rerni oko 10 minuta.
Pečenje oraha ne mora da bude samo u rerni. Isti efekat će imati i priprema u mikrotalasnoj pećnici. Jezgra oraha se lagano pokvase i posole.
Mikrotalasnu uključite na kratko, oko 1 minute, nakon toga izvadite orahe, promešajte ih i ostavite ih da se ohlade nekoliko minuta.
Ponovo ih vratite u mikrotalasnu i pecite oko minuta, pa zatim ih probajte da vidite da li su gotovi. Ako nisu, pustite mikrotalasnu još desetak sekundi.
Pečena jezgra oraha mogu da se pripreme i u slatkoj varijanti. Za ovaj recept su vam potrebni: 500 g jezgra oraha, 10 kašika šećera, 2-3 vanile.
Način pripreme:
Jezgro oraha potopite na 1 sat u toplu vodu. Ocedite ih i dodajte šećer i vanilu. Rasporedite smesu u tiganj ili pleh i pecite na slaboj rerni. Često treba da mešate orahe, kako ne bi zagoreli.
Pečeni orah je dodatak u mnogim receptima, koji jednostavno ne mogu da se pripreme bez njih. Takva je i egzotična letnja salata, koja neće biti ista bez ukusnog oraha.
Za nju vam je potrebno: 1 selena salata, listovi rukole, bejbi spanać, šaka oraha, dve mandarine, parmezan, balzamiko sirće, maslinovo ulje i senf.
Način pripreme:
Salatu iskidajte na krupne komade. Promešajte je sa celim listovima rukole i bejbi spanaćem. Orahe lagano poprskajte smesom vode i soli i ispecite ih. Mandarine oljuštite i očistite ih od omotača.
Salata uključuje i dresing, pripremljen od senfa, balzamiko sirćeta i maslinovog ulja. Promešajte sve u salati. Završni izgled salata dobija kada se preko nje pospu pečeni orasi, mandarine i na listiće nasečeni parmezan,
Komentari