Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Takođe, je dobro da jedete jela sa sitnim sirom za ručak, glavno je da pravilno kombinujete sastojke. Na primer, ne treba da kombinujete mlečni proizvod sa supama uključujući meso....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Kako pravilno oprati sveže začine Postoji nekoliko osnovnih pravila za čišćenje i obradu zelenih začina: Prvo sortirajte i dobro očistite biljke: uklonite požutele listove i cvasti; ako je potrebno, uklonite korenje;...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Italijani obično ne stavljaju masnoću u vodu u kojoj se kuvaju špagete, ali po želji možete da dodate malo maslinovog ulja, kao i začine. Uz špagete najbolje ide origano i bosiljak; 4....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Drugi obavezni začin je biber. Pomešan sa solju, mesu će dati čist i prijatan ukus. Ostali začini su lična želja i afinitet. Pogodni izbori su majčina dušica, ruzmarin, beli luk, limun i drugi....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Kada se začini osuše, istrljajte ih rukama i stavite u teglice. Zamrzavanje začina Što se tiče zamrzavanja začina, uzmite začine koje želite, sitno ih iseckajte, stavite u kesicu i u zamrzivač....
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Kada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj. 2....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Tokom jedne nedelje svaki da okretati tegle. Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Marinada se priprema u stklenoj ili keramičkoj posudi i uključuje sirće, so, šećer i druge začine, prema vašem ukusu....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Izvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire). Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Lignje su čiste, ali sirove i sada ćete saznati kako da ih pravilno skuvate. Pravilno kuvanje lignji Stavite lonac čiste vode na šporet, dodajte jednu kašiku soli....