Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Takođe, je dobro da jedete jela sa sitnim sirom za ručak, glavno je da pravilno kombinujete sastojke. Na primer, ne treba da kombinujete mlečni proizvod sa supama uključujući meso....
17. dec.
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine
Postoji nekoliko osnovnih pravila za čišćenje i obradu zelenih začina:
Prvo sortirajte i dobro očistite biljke: uklonite požutele listove i cvasti; ako je potrebno, uklonite korenje;...
26. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako pravilno da skuvamo špagete?Italijani obično ne stavljaju masnoću u vodu u kojoj se kuvaju špagete, ali po želji možete da dodate malo maslinovog ulja, kao i začine. Uz špagete najbolje ide origano i bosiljak;
4....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako da čuvate sveže začine?Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
21. okt.
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusA evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
20. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Drugi obavezni začin je biber. Pomešan sa solju, mesu će dati čist i prijatan ukus. Ostali začini su lična želja i afinitet. Pogodni izbori su majčina dušica, ruzmarin, beli luk, limun i drugi....
05. avgust
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
16. jul
Kako da uzgajamo začine u saksijiKada se začini osuše, istrljajte ih rukama i stavite u teglice.
Zamrzavanje začina
Što se tiče zamrzavanja začina, uzmite začine koje želite, sitno ih iseckajte, stavite u kesicu i u zamrzivač....
24. jun
Kako da začinite šnicleKada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj.
2....
28. sep.
Univerzalni začin od povrćaTokom jedne nedelje svaki da okretati tegle.
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
05. jun
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeMarinada se priprema u stklenoj ili keramičkoj posudi i uključuje sirće, so, šećer i druge začine, prema vašem ukusu....
30. nov.
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Kako sami da napravimo začine od povrćaJedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
06. april
Moj univerzalni začin od povrćaIzvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire).
Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
13. feb.
1
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Lignje su čiste, ali sirove i sada ćete saznati kako da ih pravilno skuvate.
Pravilno kuvanje lignji
Stavite lonac čiste vode na šporet, dodajte jednu kašiku soli....
26. avgust