Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se čiste škampi?Ako i vi volite škampe, preporučujemo da probate neke od ovih recepata:
- škampi na tiganju;
- testenina sa škampima;
- škampi sa pirinčem....
20. sep.
1
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se konzumiraju koktel škampiKako da jedemo škampe
Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja....
15. avgust
Škampi u sosu ČimičuriKada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite.
Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
05. mart
Škampi u kokosovom mlekuKada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko!
Sada pržite škampe....
21. jun
Tigrasti škampi u maslacuTigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu.
U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
08. jul
Škampi iz tiganjaŠkampi se pripremaju veoma brzo, nakon sedam minuta ih možete skinuti sa ringle, da dobro upiju beli luk.
Ja ih mešam malo više. Posipaju se iseckanom mirođijom.
Servira se sa čašom Šardonea!...
18. avgust
Škampi na žaruŠkampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati.
Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
07. sep.
Škampi sa tikvicamaIma i varijanta bez tikvice - samo dva paradajza i škampi. Dinstam da ostane na masnoći....
16. nov.
Škampi sa limunomTreba da se mešaju i okreću često.
Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun.
Sve se meša.
Škampi sa limunom su gotovi....
28. dec.
Škampi sa đumbiromPošto je ovu veličinu škampa teško pronaći sveže ili ohlađene, kupujem ih zamrznute i ostavljam da se odmrzavaju obavezno u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi....
13. jul
Škampi u slatko-kiselom sosuPoređajte škampe u odgovarajući tanjir.
Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije.
Prijatno!...
30. dec.
Kraljevski škampi u vok tiganjuVratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi.
Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
25. avgust
Flambirani škampi sa uzomOni se kuvaju na umerenoj vatri 2-3 minuta, nakon toga se skida sa vatre, sipa se malo uza i pažljivo se zapali.
Stavlja se poklpac i škampi se ostavljaju da se dinstaju još nekoliko minuta dok ne promene boju....
22. okt.
Škampi sa belim lukomPojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta.
Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
05. januar
Škampi na grčki načinKada luk omekša, dodajte škampe, so, biber, ljutu alevu papriku i dinstajte nekoliko minuta dok voda ne ispari. Izvadite beli luk.
Dodajte belo vino i čim vino ispari, dodajte paradajz, paradajz sok, origano....
28. avgust
Pohovani škampi sa pivomNa ringlu stavite tiganj sa ulje i sačekajte da se zagreje.
Sve škampe pojedinačno umočite u testo i pržite dok ne porumene.
Ocedite ih na ubrusu i poslužite ih tople, garnirane sa kriškom limuna....
07. jul
Flambirani škampi sa konjakomČim puste aromu stavite i škampe u tiganj i pojačajte vatru.
3. Kada plodovi mora promene boju od sivkaste do crvenkaste sa obe strane, odmah smanjite vatru i sipajte konjak. Flambirajte, oprezno, da se ne opečete....
09. jul
Škampi na provansalski načinDodajemo škampe i čim se malo zarpže dodajemo vino i sos od paradajza sa pasatom i malo bosiljka i peršuna.
Kuvamo dok škampi ne porumene sa svih strana - oko 8-10 minuta i dok se sos ne skuva....
02. dec.
Škampi na sicilijanski načinKada se maslac zagreje stavljam škampe u tiganj, jedan do drugog, ne prekrivam ih, da se zarumene sa obe strane jedan minuta, nakon toga dodajem rakiju grapu (ili drugi jak alkohol) upaljenim štapićem dodirujem tečnost u...
02. nov.
Škampi uz crveno vinoSačekajte nekoliko minuta i vratite škampe.
Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne.
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
28. avgust