Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Vremenom će se sirće izbistriti. Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Nakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće. Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Ona se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta. Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Gotovo sirće procediti i sipati u odgovarajuće flaše. Uprkos svemu, na dnu će se obrazovati talog, ali to ne treba da Vas brine. Vrlo aromatično, jako i lekovito sirće!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeMoje uspešno domaće jabukovo sirće
12. dec.
I ove godine sa m pripremala domaće jabukovo sirće sa jabukama iz naše bašte. Korist je ogromna, priprema se lako, samo je potrebno strpljenje i želja....
Uspešan recept za jabukovo sirćeUspešan recept za jabukovo sirće
06. sep.
Ponovo ostavite na oko 1 mesec dok se ne stvori talog. Ponovo procedite i sipajte u staklene tegle. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaDomaće jabukovo sirće bez konzervansa
24. jun
Sirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Sastav jabukovog sirćeta Jabukovo sirće sadrži provitamin A, koji se ubraja u grupu najjačih antioksidanasa....
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Kašika jabukovog sirćeta se preporučuje kod simptoma kao što su mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku ili proliv. Takođe, jabukovo sirće je odlično kozmetičko sredstvo....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Sirće od malineSirće od maline
23. nov.
Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih. Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
Sirće od dženarikaSirće od dženarika
01. jun
Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto....
Sirće sa zovomSirće sa zovom
20. april
Izvadite ih, operite i rasporedite ih po ubrusu, da se osuše. Zagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom....
Domaće sirće od krušakaDomaće sirće od krušaka
15. okt.
Ako nema, smesa se procedi i sipa u odgovarajuće posude - plastične balone. Dodajte sirćetnu gljivu ili domaće sirće. Nakon otprilike 2 meseca sirće je gotovo....
Domaće sirće od dunjaDomaće sirće od dunja
17. nov.
Ako želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca. Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
Domaće sirće od naraDomaće sirće od nara
29. januar
Nakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo. Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
Sirće sa zelenim začinimaSirće sa zelenim začinima
25. april
Pažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa. Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše. Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
Sirće od maline sa medomSirće od maline sa medom
26. april
Nakon što prođu dve nedelje procedite sirće - prvo kroz cediljku, a nakon toga i kroz gazu, da se odstrane finije čestice. Dodajte u oceđeno sirće šaku svežih malina i nalijte u flaše....
Sirće sa bosiljkom i peršunomSirće sa bosiljkom i peršunom
27. april
Ovo sirće je neverovatno dobro za zelenu salatu....
Šta sadrži jabukovo sirće?Šta sadrži jabukovo sirće?
24. april
Jabukovo sirće se koristi kao začin, ali u isto vreme i kao sredstvo za negu lepote i zdravlja. U odnosu efekata na zdravlje, koristi od jabukovog sirćeta su ogromne....
11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!
11. april
Četiri stvari koje nikada ne smete raditi sa jabukovim sirćetom Nemojte piti nerazređeno jabukovo sirće; Nemojte počinjati sa procedurama uzimajući toliko sirćeta, koliko možete; Nemojte nanositi nerazređeno jabukovo sirće...
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaSirće sa zelenim začinima i cvetićima
28. april
Malo ugrejte sirće. Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu. Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaPravljenje domaćeg jabukovog sirćeta
25. feb.
Domaće jabukovo sirće obično sadrži 2–3 procenta alkohola, ali ima jači ukus od kupovnog sirćeta, a i bogatije je mineralima i vitaminima....