Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom; - kuvajte ribu ne više od 20 minuta; - proverite da li je gotova čačkalicom...
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čisti posuđe od bakra?Kako se čisti posuđe od bakra?
05. mart
Na koji god način da ste dobili posuđe od bakra, sigurno sebi postavljate isto pitanje - kako se čisti posuđe od bakra? Za čišćenje posuđa od bakra vam preporučujemo da koristite isključivo i samo prirodna sredstva....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se crta i ukrašava glineno posuđe?Kako se crta i ukrašava glineno posuđe?
11. jul
Tako ćete biti sigurni da je površina čista i da će ono što ste naslikali moći da se zadrži. Možete koristiti šabline, da napravite nadpise ili da se oslinite na svoje umetničke sposobnosti....
Kako očistiti emajlirano posuđeKako očistiti emajlirano posuđe
16. april
Korisni saveti kod čišćenja emajliranog posuđa. Da biste održavali omajlirane proizvode unutra čistim i blistavim, pratite sledeće savete: - Sipajte vodu u novu posudu emajlirane površine i prokuvajte....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Gotov eliksir najbolje je čuvati u staklenoj posudi kako ne bi upio miris ili supstance metala ili drveta. Tahini od susama možete koristiti i za različite vrste humusa, kolača, baklave itd....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Pomešajte žumanca i šećer u posebnoj posudi. Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Kako se čisti jako zamrpljano posuđe od nerđajućeg čelika? Potrebno je: kisela voda, soda za hleb i grubi sunđer. U zagorelu posudu se sipa soda za hleb, dodaje se hidrogen peroksid i posle još malo sode za hleb....
Sok od cvekle čisti teloSok od cvekle čisti telo
25. avgust
Cvekla je jedno od najkorisnijeg korenastog povrća, a sveže ceđeni sok od nje je pravi eliksir za telo, koji ga čisti i pomaže u oslobađanju nagomilanih toksina....
Čaj od maslačka čisti jetruČaj od maslačka čisti jetru
15. januar
Isceliteljska moć i nepobitna pročišćujuća svojstva maslačka dokazani su još u drevnosti. Radoznali moglu da pogledaju arapske spise iz 10. veka, velške rukopise iz 13. veka i englesku enciklopediju lekovitog bilja iz...
Kako se hrani beba od 8 meseciKako se hrani beba od 8 meseci
21. mart
U osmom mesecu beba je ušla u zreliji period. Prvi zubi su već izbili i ona već ima izgrađen ukus. Teško je možete prevariti da uzme hranu koja joj se ne dopada. Ako ipak želi majčino mleko, nemojte je lišiti o osbzirom na...
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Glavna prednost torti sa keksom jeste da im nije potrebno pečenje. Takođe, za njihovo pravljenje je potrebno koristiti jednostavne sastojke, koji se uvek nađu pri ruci. Takva torta se može napraviti i sa detetom, a tada...
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo. Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
Čaj od ivanjskog cveća čisti organeČaj od ivanjskog cveća čisti organe
06. okt.
Redovno konzumiranje čaja od ivanjskog cveća čisti jetru i bubrege, žlezdu pankreasa, slezinu....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
Servirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna. Prijatno!...
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Ako pripremate testo za sledeći dan, stavite ga u čistu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Stavite testo u frižider da tamo bude preko noći....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...