Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Kako se hrani beba od 8 meseci

Kako se hrani beba od 8 meseci

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
3139
Kako se hrani beba od 8 meseci

U osmom mesecu beba je ušla u zreliji period. Prvi zubi su već izbili i ona već ima izgrađen ukus. Teško je možete prevariti da uzme hranu koja joj se ne dopada. Ako ipak želi majčino mleko, nemojte je lišiti o osbzirom na to da ona dostavlja dragocene hranljive materije za organizam u razvoju.

U ovom periodu raznovrsnost bebeće hrane postaje veća. Možete da probate da joj date i teleće meso. Ako ne voli gotov pire za bebe, možete sami da ga napravite.

Stavljate meso da vri i dodajete šargarepu, celer, krompire. So se ne stavlja. Nakon što se skuva, pasirajte ostavljajući delove da budu već malo krupniji. Možete da probate i sa drugim mesom.

Osim sa zečetinom i ćuretinom, možete da probate i sa piletinom. Da bi beba navikla na čvršću hranu, možete da joj dajete koricu hleba. U ovom periodu u ishranu bebe obično se uključuje i žumance, ali ovo treba pažljivo da se uradi s obzirom na to da je žumance iz grupe alergenata.

U ovom periodu se uključuju još supe za bebe i bujoni. Daju se topli kako bi glavno jelo moglo bolje da se usvoji. Oni su od povrća ili od mesa, daju se pre hranjenja bebe.

Supe od povrća se daju pre obroka od mesa, a supe od mesa - pre pirea od povrća za bebe. Količine je otprilike 5-6 kašičice, kod veće koliline dete može da odbije glavni obrok.

Supa ne sme da se zalivaju jajetom.

Hrana za bebe

Primer šeme: Za doručak bebi od osam meseci možete da dajete poparu ili kašu za bebe.

Do ručka se daje pasirano voće ili povrće.

Za ručak beba se hrani supom, nakon toga - pireom.

Poslepodnevna užina može da bude sa kašom, ali da bude drugačinja od jutarnje i može da se doda neko pasirano voće ili voćni pire.

Večera osmomesečne bebe može da bude majčino mleko ili mleko za odojčad.

Takođe, bilo bi dobro između obroka da se daje voće ili sokovi s obzirom na to da oni stimulišu apetit. Dobro bi bilo da sok bude sveže ceđen, zato što je on bogat prirodnim vitaminima koje dečiji orgabnizam u potpunosti apsorbuje.

Ako je sok ostavljen na sobnoj temperaturi i nije odmah dat bebi, veoma brzo se fermentiše i može da uzrokuje digestivni poremećaj.

Ako u porodici imaju ljudi sa alergijom, ishrana osmomesečne bebe treba da bude postepena i da se vodi pažljivo tako što se nova hrana uvodi jedna za drugom. Kao i sokovi za bebe i keksići za bebe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest