Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovsene pahuljice sa čia semenkamaOvsene pahuljice sa čia semenkama
18. feb.
1
Kad čia semenke nabubre u jednu činiju stavite ovsene pahuljice, čia semenke i zalijte sve to sa bademovim mlekom. Ostavite jedno 10 minuta da se to sve lepo sjedini....
Ovsene pahuljice sa urmama i bademimaOvsene pahuljice sa urmama i bademima
28. jul
Isečemo ih i pomešamo sa ovsenim pahuljicama zajedno sa tahinijem i mrvljenim bademima. Posipamo kašu svežim borovnicama i gotovi smo. Ovsene pahuljice sa urmama i bademima su veoma ukusne....
Ovsene pahuljice sa svežim i sušenim šumskim voćemOvsene pahuljice sa svežim i sušenim šumskim voćem
11. jun
Raspite u posudice ovsene pahuljice i ukrasite kašu svežim jagodama i američkim borovnicama. Ovsene pahuljice sa svežim i sušenim šumskim voćem su gotove....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Božićne pahuljice od đumbiraBožićne pahuljice od đumbira
25. feb.
Kada se ohlade možete razviti svoju maštu i nacrtati lepe pahuljice smesom od odvojenog belanca i šećera u prahu - toliko da se dobije srednje gusta bela smesa....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Vrste ovsenih pahuljica Postoje dve vrste ovsenih pahuljica prema načinu njihove obrade: fine i krupne....
Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeruKako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru
18. nov.
U galeriji gore smo sakupili nekoliko ideja kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru. page1. Ovsene pahuljice za doručak Dobar doručak nas priprema za dan....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Ovsene pahuljice za večeru ili 5 super namirnica - prijatelja snaOvsene pahuljice za večeru ili 5 super namirnica - prijatelja sna
15. jun
Ovsene pahuljice - mnogi ljudi ih jedu za doručak, ali su ovsene pahuljice pogodne i za večeru, jer ugljeni hidrati koji sadrže dovode do oslobađanja serotonina u organizmu....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Potapanje orašastih plodova u vodu uklanja inhibitore i fitinsku kiselinu i oslobađa vitamine i minerale u orašastim plodovima, tako što olakšava organizmu da ih apsorbuje....
Da li se goji od ovsenih pahuljica?Da li se goji od ovsenih pahuljica?
07. feb.
Ovsene pahuljice imaju svojstvo da ubrzavaju i poboljšavaju peristaltiku creva, a to je osnovna za zdravu ishranu. Prema mnogim dijetolozima ovsene pahuljice su među najzdravijom hranom....
Pirinčane PahuljicePirinčane Pahuljice
05. dec.
Sastav pirinčanih pahuljica 100 g pirinčanih pahuljica ima 379 kalorija, 89 g ugljenih hidrata, 0.5 g masti i 3.8 g proteina....
Ovsene MekinjeOvsene Mekinje
26. okt.
Sve je jasnije da je to jedna od najvrednijih namirnica i nije slučajno što se ovas i ovsene pahuljice danas smatraju odličnim zdravim doručkom....
Kikiriki pahuljiceKikiriki pahuljice
23. dec.
U dobijenu masu umešati pirinčane pahuljice i sve dobro i ravnomerno sjediniti. U tepsiju staviti pek papir pa na njega staviti dobijenu masu u ravnomerno je rasporediti. Staviti u frižider da se stegne....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Ovsene palačinkeOvsene palačinke
15. jul
Ovsene pahuljice pomešajte sa solju, šećerom i soja sosom. Jaja umutite i dodajte u smesu....
Ovsene gurabijeOvsene gurabije
21. dec.
Dodajemo masnoću, brašno, cimet i ovsene pahuljice i suvo grožđe. Namazanim rukama uzimamo od smese i pravimo loptice. Peku se u umerenoj rerni na 200 stepeni dok ne budu zlataste....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja namirnica, to bolje. Ako odstoji više namirnice će se skuvati....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...