Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zaprška za pileću čorbu bez jaja*Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
10. okt.
Kako se pravi zaprškaSa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi. U nekim slučajevima se prvo dinsta luk, a posle toga brašno dok ne dobije zlatnu boju i nakraju aleva paprika....
12. feb.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Mleko orašastih plodova je dobar imunostimulans, zato što sadrži neke sastojke majčinog mleka....
30. sep.
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeDa bismo napravili ukusnu i jednostavnu škembe čorbu i obradovali porodicu, biće nam potrebni sledeći proizvodi:
1. 300 g škembeta
2. 300 ml svežeg mleka
3. 30 g kravljeg maslaca
4. 2 kašičice aleve paprike
5. 1...
12. dec.
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeTreba nam kvalitetno sveže mleko, po mogućnosti kozje. Kupujte samo od proverenih proizvođača čistih proizvoda.
Kako se pravi borovo mleko?...
27. maj
Kako se pravi zaprška za jagnjeću čorbu?Dobra zaprška je u stanju da prikrije neke manje greške prilikom pripreme čorbe, kao i da običnu čorbu pretvori u pravi praznik za čula....
02. dec.
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaPotrebni sastojci: 200 ml svežeg mleka i 200 ml kiselog mleka, 1 limun, 1 supena kašika kukuruznog skroba, so i beli biber po ukusu....
14. avgust
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj
Kako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd.
Sve zavisi od vaše fantazije...
06. mart
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Kako se pravi testo za keks?Jedan od jednostavnih recepata za keks zahteva 200 grama brašna, 100 grama maslaca, 50 grama šećera, 2 supene kašike pavlake ili kiselog mleka, 1 supenu kašiku kakaa, 1 jaja, 2 ohlađena belanca, umućena sa malo...
22. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi ukusna torta od keksa?brašno u pola čaše svežeg mleka i sipajte smesu u šerpu sa preostalim mlekom i kuvajte na tihoj vatri dok neprestano mešate dok se sve ne zgusne....
01. okt.
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaPravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima.
Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka....
14. mart
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeOno što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
05. maj
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeOsnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se pravi voćni toping za torte?Toping predstavlja preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su...
29. april
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
24. mart