Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Špargle sa pavlakomŠpargle skuvajte u lagano posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocedite od vode i poređajte ih u tanjir.
Prelijte ih zagrejanim maslacem i pavlakom. Možete naseckati malo svežeg peršuna za ukras....
17. jul
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Špargle i prokelj na maslacuOgulite špargle ljuštilicom za krompir, odsecite debele delove.
Zagrejte maslac i ulje u tiganju, sipajte prokelj, a ubrzo nakon njega dodaje špargle....
13. nov.
Špargle i paradajz na roštiljuOčistite špargle od grubljih delova.
Ako su veće, presecite ih po dužini.
Paradajz presecite na polovine.
Pomešajte maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, sitno naseckanu majčinu dušicu i sirće balzamiko....
23. jun
Dinstane špargle sa maslacemOdsecite donji deo špargli. Operite i osušite. U tiganju rastopite kravlji maslac, zajedno sa uljem.
Stavite špargle. Pržite kratko, mešajte s vremena na vreme....
16. dec.
Pržene špargle sa jajimaUgrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu ispržite dok špargla ne promeni boju i beli luk - oko 3-4 minuta....
06. maj
Kuvane špargle sa majonezomŠpargle se očiste i oljušte. Stavljaju se u posoljenu vodu i kuvaju.
Sos se ukrašava sa sitno iseckanim lukom i kiselim krastavčićima.
Dinstane špargle se prelivaju sosom....
02. avgust
Špargle sa holandskim sosomPo malo se dodaje maslac.
Dodaje se so, sok od limuna i beli biber. Špargle se serviraju tako što se u svaki tanjir sipa malo sosa, a odozgo špargle....
01. okt.
Zelene špargle na roštiljuOčistite špargle i uklonite žilavi deo pri dnu. Ako su tanje, ne ljušte se!
Operite i dobro osušite kuhinjskim papirom....
24. jun
Špargla u rerniOčistite špargle od grubljih delova i poređajte ga u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno postavili aluminijumskom folijom.
Namažite povrće rukama, tako da bude pokriveno ravnomerno maslinovim uljem....
20. april
Sotirane špargle sa holandez sosomZa ove špargle sa sosom operemo špargle, poravnamo i oljuštimo.
Stavljamo 2 supene kašike maslaca u tiganj sa iseckanim čenovima belog luka.
Kad se maslac rastopi, stavljamo špargle jednu do druge....
08. maj
Špargle sa parmezanom i kačkavaljemŠpargle se oljušte, povežu u snopove i kuvaju u mleku i malo posoljene vode.
Ocede se i odvežu nakon kuvanja. Pospite ih sokom od limuna. Prelijte otopljenim maslacem i pospite parmezanom i kačkavaljem....
14. mart
Zelene špargle sa sosom HolandezU međuvremenu bi trebalo da ste već okrenuli i špargle na drugu ringlu kako bi uhvatile boju i sa druge strane. Cilj je da obe komponente iz predjela budu gotove i jedno te isto vreme....
07. feb.
Zapečene špargle sa mladim lukomOčistite špargle i nasecite ih na srednje velike komade (oko 1-2 cm). Spustite ih u vrelu, posoljenu vodu da se skuvaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Izvadite i ocedite skuvane špargle....
11. okt.
Špargla u pilećoj šnicliU svaku šniclu zavijte po jednu šparglu.
Propržite ih malo u tiganju sa malo maslinovog ulja. Prebacite u tavu, koju ste obložili papirom za pečenje.
Preko svakog rolata stavite po parče paradajza....
18. april
Kako se čisti špargla?Špargla sa šunkom i sosom od meda ili špargla sa parmezanom i kačkavaljem za većinu ljudi na Balkanu zvuči egzotično....
26. mart
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar