Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Skuša u kesiSkuša u kesi
15. dec.
Očistite i operite skuše. Šargarepa nasecite na duge štapiće. Luk i paradajz oljuštite i isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriške. Pospite iznutra i spolja skuše solju, biberom i kuminom....
Skuša u đuvečariSkuša u đuvečari
01. januar
1
Propržimo 1 veliku ili 2 manje glavice crnog luka, 1 veliku ili 2 manje šargarepe. Dodajemo 1 teglu paradajza ili domaći paprikaš (umesto paprikaša možete ispeći 2 crvene paprike). Kad paradajz provri sipajte ga u đuvečaru...
Skuša u folijiSkuša u foliji
11. jun
Očistite i operite ribu, osušite je. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove, paradajz i limun na kriške. Postavite posudu za pečenje folijom i nalijte ulje, rasporedite na dno prvo luk, paradajz i kriške limuna. Posolite...
Skuša u rerniSkuša u rerni
15. avgust
Očistite i operite ribu pažljivo spolja i iznutra. Posolite i prelijte ribu sokom od limuna. Stavite ribe u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne uhvati...
Skuša u paradajz sosuSkuša u paradajz sosu
25. april
Paradajz sameljite i stavite da se kuva, dok voda iz njega ne ispari, začinite ga biberom, posolite i dodajte sitno naseckani beli luk. Skušu prelijte paradajz sosom i zapecite 15 minuta u rerni....
Sitna skuša u rerniSitna skuša u rerni
12. april
U pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora. Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola...
Riba skuša u rerniRiba skuša u rerni
04. feb.
Dodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus. Kada smesa provri, sve prebaciti u posudu za pečenje. Preko smese poređati skuše, začinjene sa malo soli i bibera....
Skuša u žutom umakuSkuša u žutom umaku
01. dec.
Skušu očistiti, odstraniti glavu, isprati i prebrisati, pa ih poređati u pleh ili vatrostalnu činiju. Pomešati senf, pavlaku, dodati sok od limuna i pešsun. Sve posoliti i pobiberiti....
Skuša u konvektornoj rerniSkuša u konvektornoj rerni
22. maj
U vatrostalnu posudu se stavljaju tečni sastojci marinade i promešaju se. Porcije ribe se posole, pospu se biberom poređaju se u posudu za pečenje i prelivaju se sokom od limuna....
Pečena skuša u rerniPečena skuša u rerni
22. maj
1
Ako koristite zamrznutu skušu, treba da je ostavite da se odledi, da ne biste dobili kašu. Glava se seče, očistite unutrašnjost i podeli se na dva. Posipa se solju i biberom. Poređa se u pleh sa ulje....
Pečena skuša u folijiPečena skuša u foliji
15. mart
Prelijte ribu i odozgo s malo maslinovog ulja, zavijte četiri strane folije ka ribi tako da je pokrijete i da se dobije oblik paketića. Ostale ribe spremite na isti način....
SkušaSkuša
12. sep.
Međutim, danas je skuša u Crnom moru vrsta koja polako izumire. Druge vrste skuše su španska skuša, kraljevska i kanadska skuša....
Skuša na lukuSkuša na luku
16. april
1
Na dnu plega stavite oljušteni i na kolutove nasečen paradajz. Preko njega stavite sitno iseckan beli luk i pospite biberom. Preko stavite ribu nasečenu na komade, koje prelijete sokom od limuna. Posolite po ukusu. Prelijte...
Skuša sa roštiljaSkuša sa roštilja
05. sep.
Skušu odlediti i očistiti od iznutrica. Premazati uljem i posoliti sa svih strana. Ostaviti 1 sat u frižideru. Zagrejati električni roštilj prethodno namazan uljem i peći ribu. Prijatno uz skušu sa roštilja!...
Skuša na pločiSkuša na ploči
18. okt.
Začinjena riba se stavi na nauljenu zagrejanu ploču sa kožom na dole oko 10 minuta, zatim se okrene i skuša se peče još 10 minuta na drugoj strani. Topla skuša na ploči se služi sa prilogom po želji i kriškom limuna....
Skuša na pariSkuša na pari
28. jul
Očistite skuše od iznutrica, odvojite glave i repove, odvojite i peraja i lepo operite tekućom, hladnom vodom. Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom....