Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Skuša u kesiOčistite i operite skuše. Šargarepa nasecite na duge štapiće. Luk i paradajz oljuštite i isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriške.
Pospite iznutra i spolja skuše solju, biberom i kuminom....
15. dec.
Skuša u đuvečariPropržimo 1 veliku ili 2 manje glavice crnog luka, 1 veliku ili 2 manje šargarepe. Dodajemo 1 teglu paradajza ili domaći paprikaš (umesto paprikaša možete ispeći 2 crvene paprike).
Kad paradajz provri sipajte ga u đuvečaru...
01. januar
1
Skuša u folijiOčistite i operite ribu, osušite je. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove, paradajz i limun na kriške.
Postavite posudu za pečenje folijom i nalijte ulje, rasporedite na dno prvo luk, paradajz i kriške limuna. Posolite...
11. jun
Skuša u rerniOčistite i operite ribu pažljivo spolja i iznutra.
Posolite i prelijte ribu sokom od limuna.
Stavite ribe u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne uhvati...
15. avgust
Skuša u paradajz sosuParadajz sameljite i stavite da se kuva, dok voda iz njega ne ispari, začinite ga biberom, posolite i dodajte sitno naseckani beli luk.
Skušu prelijte paradajz sosom i zapecite 15 minuta u rerni....
25. april
Sitna skuša u rerniU pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora.
Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola...
12. april
Riba skuša u rerniDodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus.
Kada smesa provri, sve prebaciti u posudu za pečenje. Preko smese poređati skuše, začinjene sa malo soli i bibera....
04. feb.
Skuša u žutom umakuSkušu očistiti, odstraniti glavu, isprati i prebrisati, pa ih poređati u pleh ili vatrostalnu činiju.
Pomešati senf, pavlaku, dodati sok od limuna i pešsun.
Sve posoliti i pobiberiti....
01. dec.
Skuša u konvektornoj rerniU vatrostalnu posudu se stavljaju tečni sastojci marinade i promešaju se.
Porcije ribe se posole, pospu se biberom poređaju se u posudu za pečenje i prelivaju se sokom od limuna....
22. maj
Pečena skuša u rerniAko koristite zamrznutu skušu, treba da je ostavite da se odledi, da ne biste dobili kašu.
Glava se seče, očistite unutrašnjost i podeli se na dva. Posipa se solju i biberom.
Poređa se u pleh sa ulje....
22. maj
1
Pečena skuša u folijiPrelijte ribu i odozgo s malo maslinovog ulja, zavijte četiri strane folije ka ribi tako da je pokrijete i da se dobije oblik paketića.
Ostale ribe spremite na isti način....
15. mart
SkušaMeđutim, danas je skuša u Crnom moru vrsta koja polako izumire. Druge vrste skuše su španska skuša, kraljevska i kanadska skuša....
12. sep.
Skuša na lukuNa dnu plega stavite oljušteni i na kolutove nasečen paradajz. Preko njega stavite sitno iseckan beli luk i pospite biberom.
Preko stavite ribu nasečenu na komade, koje prelijete sokom od limuna. Posolite po ukusu. Prelijte...
16. april
1
Skuša sa roštiljaSkušu odlediti i očistiti od iznutrica. Premazati uljem i posoliti sa svih strana.
Ostaviti 1 sat u frižideru.
Zagrejati električni roštilj prethodno namazan uljem i peći ribu.
Prijatno uz skušu sa roštilja!...
05. sep.
Skuša na pločiZačinjena riba se stavi na nauljenu zagrejanu ploču sa kožom na dole oko 10 minuta, zatim se okrene i skuša se peče još 10 minuta na drugoj strani.
Topla skuša na ploči se služi sa prilogom po želji i kriškom limuna....
18. okt.
Skuša na pariOčistite skuše od iznutrica, odvojite glave i repove, odvojite i peraja i lepo operite tekućom, hladnom vodom. Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom....
28. jul