Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ekspresni doručak za gladneOva pašteta od avokada je pogodna i za bebe, ali se tada beli slani sir zamenjuje sitnim sirom.
Ekspresni doručak za gladne je koristan za celu porodicu....
19. feb.
Ukusno predjelo za gladneOprati krompire, skuvati ih i narendati ili izgnječiti. Dodati luk, jaje, biber, čubar i so.
Staviti smesu u frižider da se stegne, posle toga je rasprostrti po radnoj površini i izrezati krugove časom i pržiti ih u vrelom...
05. feb.
Ukusan doručak za gladnePomoću noža za picu isecite čamce, mogu biti mali ili veliki, zavisi kako želite. Od drugog dela testa isecite široke trake, koje uvijete i stavite po krajevima svakog čamca.
Namažite ljutenicom i odvojte sa strane....
19. sep.
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Nakon što sirup počne da vri, smanji se ringla i kuva se tačno 30 minuta.
Kada se baklava malo ohladi, sipa se sirup. Sačeka se najmanje 4 sata pre nego što se hrskava baklava posluži gostima.
Prijatno!...
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeGratin ili složenac je jelo izvrsne francuske kuhinje sa dosta starom istorijom. Poznato jelo rumene ukusne korice, potiče još iz XII veka kada se posluživalo kao samostalno jelo ili kao prilog. Kada je gratin pravilno...
24. mart
Kako se prave krofne - vodič za početnikeSpremanje krofni u domaćim uslovima je veoma jednostavno, ukoliko znate nekoliko tajni koje ćemo sada sa vama podeliti. Krofne - slatko pecivo od testa sa kvascem, pržene u mnogo masti. Testo sa kvascem ne sprema se brzo...
04. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeIzgleda da recepti za domaći majonez polako počinju da odlaze u zaborav, jer nam je mnogo lakše da ovaj proizvod gotov kupimo u prodavnici.
Ali koju god marku da preferiramo, čak i najhavljaniju, ona ne može da se poredi...
18. feb.
Musaka sa kačkavaljem za gladneSkuvajte krompire sa ljuskom. Nakon toga ih oljuštite i isecite na kriške. Pazite da se ne raskuvaju da bi mogli da se iseku.
Pržite mleveno meso, sitno iseckan luk i papriku, zajedno sa uljem dok ne porumene. Začinite...
01. mart
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme. Kada uzmemo u obzir i tako svima poznat obilni...
17. mart
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeSmanjite vatru, preterano kihtanje učiniće da bujon postane mutan i neukusan.
Igulite i secite krompir, dodajte ga u supu.
Napravite klasičnu zapršku sa lukom i šargarepom....
06. mart
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeŠkembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
12. dec.
Kako se sagorevaju kalorijeHrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata i masti.
Kako se sagorevaju kalorije?
Mi koristimo kalorije za svaku funkciju tela....
03. jun
Kako da smanjite apetitOvo će vam garantovati energiju do kraja dana i nedostatak uobičajene vučije gladi.
Da biste smanjili svoj apetit, nikada nemojte jesti pred televizorom ili pred kompjuterom....
12. maj
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeAko je za Amerikance šnicla simbol kulinarskih težnji kada je meso u pitanju, za nas je to svinjska šnicla. Pečena svinjetina na roštilju, u rerni, marinirana, sa dosta aromatičnih začina ili gotovo bez bilo kakvih začina...
01. april
Pecivo za gladnikeIzrendajte kačkavalj sitno. Isecite viršlu na kockice.
Stavie kiselo mleko u odgovarajuću posudu, dodajte so, šećer, sodu i promešajte.
Nakon toga dodajte kačkavalj i brašno po malo i ponovo promešajte.
Posle od...
07. mart
Kako da izbegnete suvišne kalorije?Nakon oblilnog doručka vi ćete biti manje gladni tokom dana i biće vam lakše da kontrolišete porcije za ručak i večeru. Ako ste gladni tokom celog dana, onda ćete uveče jesti znatno više nego što je to potrebno....
06. april
Kako da smanjite konzumaciju soli?Koliko god nam je danas teško poverovati, čak su se i ratovi među državama nekada vodili oko soli. Ali za so, ne ratujte sami sa sobom kontrolišući njene količine....
28. jun
Kako da utolimo glad za slatkišimaVodite računa o tome da oni sadrže minerale. U slučaju da ništa ne pomogne, razmislite o tome da proverite nivo magnezijuma....
17. april
Mala pogača za gladnikeRastvorite kvasac sa malo mlake vode. Dodajte šećer i jednu kašiku brašna. Prosejte preostalo brašno i dodajte kvasac, kiselo mleko, ulje i so. Zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još brašna. Ostavite testo da nadođe...
04. januar
Kratki vodič za pravljenje kuvanog vinaSlatke note šumskog voća, pikantni začini i lakoća pažljivo pripremljenog kuvanog vina! Često povezano sa onim veselim periodom godine kada se radujete eksperimentisanju sa dubljim začinima i notama uz vaše najpoželjnije...
24. nov.
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Pazite sa gotovom hranom
Ukoliko želite da smanjite unos glutena, obratite pažnju da veliki deo gotove hrane sadrži sastojke od glutena....
06. april
Kako napraviti štrudlu - vodič za početnikeTeško da postoji osoba koja ne voli štrudle. To je jedan od najukusnijih svetski poznatih deserata. Ako ih volite ili pak ne, ako želite da ih napravite, ali ne znate kako, onda su sledeći redovi za vas.
Domovina ovog...
03. januar