Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ekspresni doručak za gladneEkspresni doručak za gladne
19. feb.
Ova pašteta od avokada je pogodna i za bebe, ali se tada beli slani sir zamenjuje sitnim sirom. Ekspresni doručak za gladne je koristan za celu porodicu....
Ukusno predjelo za gladneUkusno predjelo za gladne
05. feb.
Oprati krompire, skuvati ih i narendati ili izgnječiti. Dodati luk, jaje, biber, čubar i so. Staviti smesu u frižider da se stegne, posle toga je rasprostrti po radnoj površini i izrezati krugove časom i pržiti ih u vrelom...
Ukusan doručak za gladneUkusan doručak za gladne
19. sep.
Pomoću noža za picu isecite čamce, mogu biti mali ili veliki, zavisi kako želite. Od drugog dela testa isecite široke trake, koje uvijete i stavite po krajevima svakog čamca. Namažite ljutenicom i odvojte sa strane....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Nakon što sirup počne da vri, smanji se ringla i kuva se tačno 30 minuta. Kada se baklava malo ohladi, sipa se sirup. Sačeka se najmanje 4 sata pre nego što se hrskava baklava posluži gostima. Prijatno!...
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Gratin ili složenac je jelo izvrsne francuske kuhinje sa dosta starom istorijom. Poznato jelo rumene ukusne korice, potiče još iz XII veka kada se posluživalo kao samostalno jelo ili kao prilog. Kada je gratin pravilno...
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Spremanje krofni u domaćim uslovima je veoma jednostavno, ukoliko znate nekoliko tajni koje ćemo sada sa vama podeliti. Krofne - slatko pecivo od testa sa kvascem, pržene u mnogo masti. Testo sa kvascem ne sprema se brzo...
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Izgleda da recepti za domaći majonez polako počinju da odlaze u zaborav, jer nam je mnogo lakše da ovaj proizvod gotov kupimo u prodavnici. Ali koju god marku da preferiramo, čak i najhavljaniju, ona ne može da se poredi...
Musaka sa kačkavaljem za gladneMusaka sa kačkavaljem za gladne
01. mart
Skuvajte krompire sa ljuskom. Nakon toga ih oljuštite i isecite na kriške. Pazite da se ne raskuvaju da bi mogli da se iseku. Pržite mleveno meso, sitno iseckan luk i papriku, zajedno sa uljem dok ne porumene. Začinite...
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme. Kada uzmemo u obzir i tako svima poznat obilni...
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Smanjite vatru, preterano kihtanje učiniće da bujon postane mutan i neukusan. Igulite i secite krompir, dodajte ga u supu. Napravite klasičnu zapršku sa lukom i šargarepom....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Škembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata i masti. Kako se sagorevaju kalorije? Mi koristimo kalorije za svaku funkciju tela....
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Ovo će vam garantovati energiju do kraja dana i nedostatak uobičajene vučije gladi. Da biste smanjili svoj apetit, nikada nemojte jesti pred televizorom ili pred kompjuterom....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeKako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike
01. april
Ako je za Amerikance šnicla simbol kulinarskih težnji kada je meso u pitanju, za nas je to svinjska šnicla. Pečena svinjetina na roštilju, u rerni, marinirana, sa dosta aromatičnih začina ili gotovo bez bilo kakvih začina...
Torta u sred noći za gladne muškarceTorta u sred noći za gladne muškarce
31. januar
Torta u sred noći za gladne muškarce je sjajna!...
Pecivo za gladnikePecivo za gladnike
07. mart
Izrendajte kačkavalj sitno. Isecite viršlu na kockice. Stavie kiselo mleko u odgovarajuću posudu, dodajte so, šećer, sodu i promešajte. Nakon toga dodajte kačkavalj i brašno po malo i ponovo promešajte. Posle od...
Kako da izbegnete suvišne kalorije?Kako da izbegnete suvišne kalorije?
06. april
Nakon oblilnog doručka vi ćete biti manje gladni tokom dana i biće vam lakše da kontrolišete porcije za ručak i večeru. Ako ste gladni tokom celog dana, onda ćete uveče jesti znatno više nego što je to potrebno....
Kako da smanjite konzumaciju soli?Kako da smanjite konzumaciju soli?
28. jun
Koliko god nam je danas teško poverovati, čak su se i ratovi među državama nekada vodili oko soli. Ali za so, ne ratujte sami sa sobom kontrolišući njene količine....
Kako da utolimo glad za slatkišimaKako da utolimo glad za slatkišima
17. april
Vodite računa o tome da oni sadrže minerale. U slučaju da ništa ne pomogne, razmislite o tome da proverite nivo magnezijuma....
Mala pogača za gladnikeMala pogača za gladnike
04. januar
Rastvorite kvasac sa malo mlake vode. Dodajte šećer i jednu kašiku brašna. Prosejte preostalo brašno i dodajte kvasac, kiselo mleko, ulje i so. Zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još brašna. Ostavite testo da nadođe...
Uvrnuta pita za gladnikeUvrnuta pita za gladnike
13. mart
Uvrnuta pita za gladnike je gotova....
Kratki vodič za pravljenje kuvanog vinaKratki vodič za pravljenje kuvanog vina
24. nov.
Slatke note šumskog voća, pikantni začini i lakoća pažljivo pripremljenog kuvanog vina! Često povezano sa onim veselim periodom godine kada se radujete eksperimentisanju sa dubljim začinima i notama uz vaše najpoželjnije...
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Kako da smanjite unos glutenske hrane?
06. april
Pazite sa gotovom hranom Ukoliko želite da smanjite unos glutena, obratite pažnju da veliki deo gotove hrane sadrži sastojke od glutena....
Kako napraviti štrudlu - vodič za početnikeKako napraviti štrudlu - vodič za početnike
03. januar
Teško da postoji osoba koja ne voli štrudle. To je jedan od najukusnijih svetski poznatih deserata. Ako ih volite ili pak ne, ako želite da ih napravite, ali ne znate kako, onda su sledeći redovi za vas. Domovina ovog...