Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Kondenzovano MlekoKondenzovano Mleko
22. jun
U tom mleku su prisutne slane note, a konzistencija podseća na pavlaku. Zaslađeno kondenzovano mleko se dobija na identičan način, ali s tom razlikom, što se nakon pasterizovanja u tečnost dodaje šećer....
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?
23. januar
Koja je razlika između merloa i kabernea Merlo se smatra raznovrsnijim i vinom mekog ukusa od ove dve vrste. Njegov ukus je opisan kao mešavina trešnje i čokolade. Merlo je prijatan i lako se pije....
Kakva je razlika između apiratora i apsorbera?Kakva je razlika između apiratora i apsorbera?
27. april
Ponekada čak i proizvođači mešaju nazive ova dva uređaja, kupci treba da znaju za razlike, kako bi napravili pravilan izbor....
Kakva je razlika između prošuta i hamona?Kakva je razlika između prošuta i hamona?
13. april
Ukratko, razlika između hamona i prošuta je jednostavno razlika izmeđi španske sušene šunke i italijanske sušene šunke. Da krenemo od prošuta. Prošuto je ialijanska reč za šunku....
Kakva je razlika između sardine i inćuna?Kakva je razlika između sardine i inćuna?
16. mart
Druga razlika između sardine i inćuna je sadržaj masti. Inćun je bogatiji mastima i kod pripreme i soljenja nije potrebno da se stavljaju pikantni začini....
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?
07. april
Maral ili leuzeja je takođe veoma korisna biljka, a osnovna razlika između ove dve biljke je što maral ne raste na našim prostorima....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Slatka pavlaka Možemo da sudimo kakva je primena slatke pavlake po njenom ukusu....
Kakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog ProšutaKakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog Prošuta
25. sep.
Istaći ćemo glavne razlike između Hamona i Prošuta, iako je ova tema zapravo prilično široka....
Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?
01. april
One isto tako ne znaju kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuzuznog griza. Da bi razjasnili stvari, odmah ćemo precizirati da u praksi razlika između kukuruznog griza i kukuruznog brašna ne postoji....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Dodaje se mleko, vanila i šećer, a rezultat je ukusna, slatka i bela kombinacija, koja se topi u ustima....
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Ona se stavlja u recepte koji sadrže kiselo mleko /pogače, mekike i krofne. Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije....
Sangrija i Bole - kakva je razlika?Sangrija i Bole - kakva je razlika?
20. feb.
Jedina razlika između napitaka Bole i Sangrija poreklo i to što se u Boleu koristi hladan šampanjac, a u Sangriji - crveno ili belo vino. Bole je fantastičan letnji napitak, kao i Sangrija....
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaRazlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrna
08. maj
Zato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
Šta znači pasterizovano mleko?Šta znači pasterizovano mleko?
22. okt.
Pasterizovano mleko je punomasno mleko u kome su mikroorganizmi uništeni zagrevanjem. Mleko koje se isporučuje mlekarama se zagreva na +72 °C (ređe do 90 °C) u posebnim uređajima za pasterizaciju....
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
Ova razlika u boji nastaje usled različite količine melase u konačnom proizvodu. Nerafinisani šećer od trske ili repe najčešće se smatra smeđim....
Piletina između kavarme i đuvečaPiletina između kavarme i đuveča
30. jun
Piletina između kavarme i đuveča je mnogo ukusna....
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama....
Koja je razlika između zove i avdike?Koja je razlika između zove i avdike?
02. avgust
Sigurno se mnogi od vas pitaju koja je razlika između zove i avdike. Hajde zajedno da pogledamo....
Koja je razlika između tortelina i raviola?Koja je razlika između tortelina i raviola?
08. maj
Još jedna zanimljiva razlika između tortelina i raviola je ta što ravioli mogu da se posluže kao desert pored toga što mogu biti i glavno jelo....
Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?
10. feb.
Jedan od glavnih razloga zašto su jagnjad traženija je ukus njihovog mesa. Jagnjetina je veoma sočna i nežna. Iz tog razloga se preferira u odnosu na ovčetinu u većini zemalja sveta....