Bonapeti.rs»Saveti»Sangrija i Bole - kakva je razlika?

Sangrija i Bole - kakva je razlika?

Sangrija i Bole - kakva je razlika?

Jedina razlika između napitaka Bole i Sangrija poreklo i to što se u Boleu koristi hladan šampanjac, a u Sangriji - crveno ili belo vino.

Bole je fantastičan letnji napitak, kao i Sangrija. Bole je dobro piće za ženski parti, ali se njime mogu prelivati torte, kolači i sa sobom nosi dašak leta i aromu voća. Napitak ima prekrasan ukus i božanstvenu aromu.

Bole se priprema tokom toplih letnjih meseci od najrazličitijeg voća - breskvi, kajsija, jagoda, malina, kupina, šljiva, dunja, višanja. Voće se seče na kockice, stavlja se u teglu od 3 litra i preliva se sa 700 ml ruma ili konjaka. Dodajte se i šećer, na svaku šolju voća jedna šolja šećera. Smesa se promeša dok se ne istopi šećer. Sve se zatvori poklopcem i ostavlja se na hladnom mestu. Tokom leta se dodaje različito voće, a zimi se servira u posudi. Pre serviranja se preliva hladnim šampanjcem.

Ovaj napitak je izuzetan i pun mirisa, jednostavno pravi letnji buket.

Bole je francuski napitak, a Sangrija je španski.

Sangrija je napitak od vina i voća, kao i Bole. Razlika je upravo u vinu. To je takođe napitak koji osvežava tokom leta i jedan od simbola Španije. Služi se ledenoi hladna. Za pripremu Sangrije vam je potrebno kvalitetno voće i dobro crveno vino.

Voće može da bude limun, pomorondža, jabuka, breskva, kao i cimet, koga nema u boleu. U naseckano voće se dodaje i jedna šoljica šećera, 50 ml konjaka i 700 ml crvenog vina.

Sangrija se priprema u bokalu od 1,5 litra. Voće se stavlja u bokal, dodaju se 3 kašike šećera u jedan bokal, 50 ml konjaka i štapić cimeta. Možete da dodate i sok od jedne pomorandže i sok od limuna.

Promešajte, dok se istopi šećer i prelijte crvenim vinom. Ostavite na 1-2 sata u frižideru. Ne poslužuje se u posudama, već u niskim čašama sa komadićima voća.

Oba napitka su fantastična.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni