Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ulje od soje - šta treba da znamo?Ne treba ga pržiti jer je kancerogeno, ali je pogodno za salate.
Rafinisano sojino ulje popularno je na Dalekom istoku, odakle je izvorno i poteklo. Bez mirisa je i prijatnog je ukusa....
26. jul
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuTreba da se ima u vidu da nije svaka salata dijetična. Ako stavite u tanjir paradajz, rukolu, ajzberg i druge zeleniše sigurno će vam salata biti niskokalorična i korisna....
23. jul
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. U većini slučajeva pripremamo vrstu supe prema sezoni.
Najpopularnije vrste supa i čorba su supe i čorbe sa ćufticama, pileća supa, čorba od pasulja, čorba od sočiva...
11. feb.
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoGrickalice i čipsevi
Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
19. jul
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeTreba spomenuti da jabukovo sirće zbog svoje jake antibakterijske aktivnosti može biti odlično sredtsvo u profilaktici i lečenju mnogih oboljenja....
27. jun
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja.
Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
19. nov.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloUpotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
09. april
Vrste dresinga za salate, koje treba da zapišete u vašem notesuPotrebni sastojci: 10 supenih kašika maslinovog ulja extra virgin, 3 supene kašike balsamiko sirćeta, 1 kašičica bosiljka, 1 kašičica origana, sitno iseckani sremuš, so i biber po ukusu....
14. okt.
Kakvu šerpu da kupim?Kakvu šerpu da kupim?
Svaka domaćica zna da u svom domu treba da ima najmanje 2-3 šerpe različite veličine, a postoje tri vrste prema njihovoj veličini:
1....
21. jul
Kakvu hranu treba jesti da bi se izbegao nedostatak vitamina AKoju hranu treba unositi da bi se izbegao nedostatak vitamina A?...
02. mart
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
18. mart
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
16. januar
Salata od zelene salate i tunjevineZelenu salatu možete da isečete ili iskidate u posudu.
U nju se dodaju kukuruz i tunjevina. Isecite luk na sitno.
Začinite sokom od limuna, solju i maslinovim uljem....
02. sep.
SirćePosuda ne treba da bude dobro zatvorena, pa se može prekriti gazom -treba da ima dodir sa vazduhom. Svakog dana se mešaju jabuke....
06. jul
Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?Na kraju, ali ne i najmanje važno, svaki vežbač treba da pije dovoljno vode da bi se osećao dobro i da bude zdrav i energičan....
01. feb.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Jabukovo sirćeSmesa treba da odstoji tako 10 dana na temperaturi 200 stepeni, svaki dan mešajte po dva puta drvenom kašikom.
Kad prođe 10 dana, procedite kašu kroz gazu i u tečnost dodajte med....
02. sep.
Salata od zelene salate i kiselog mlekaSalata sa zelenom salatom i kiselim mlekom je spremna....
15. nov.
Salata od zelene salate i divljeg lukaNapravite dresing od maslinovog ulja, blasamiko sirćeta i začinite zelenu salatu pre serviranja.
Salata od zelene salate i divljeg luka je gotova....
10. dec.
Kako da pravilno začinite salatu?Pirinčano sirće, ne posebno popularan na našim prostorima, takođe je dobra alternativa za začinjavanje salata.
Nakon soli i sirćeta, na red dolazi masnoća....
08. jun
Ulje od kamiliceSipajte ulje - 1 prst iznad cvetova i zatvorite teglu.
Sipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da bude prekrivena vodom.
Tako se kuva na pari 2-3 sata, a da voda ne proključa. Trebalo bi da pratite....
06. jun
Domaće kokosovo uljeKokosovo mleko stavljamo u posudu i ugrejemo ga do 40 stepeni.
Stavljamo ga u izrendani kokos.
Pasiramo smesu, tako što dodajemo i toplu vodu....
09. april
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
23. april
Kakva treba da bude temperatura prilikom prženja?Takođe, na namirnice ne bi trebalo da ima uopšte vode ili vlage.
A ako uopšte želite da izbegnete prženje, pogledajte ove recepte na pari....
07. april