Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Stari hleb na roštilju ili u rerniAko se peče na roštilju, dovoljno je 3 minuta sa obe strane.
Ako pečete u rerni, onda 10-15 minuta na 250 stepeni....
02. maj
1
Rebarca na roštiljuZagrejte dobro roštilj i namažite ga sa malo masnoće. Posolite ih još ako je neophodno i pecite dok ne bude gotovo....
31. avgust
Meraklijska rebarca na roštiljuDodajemo rebarca u ovaj sos, posudu poklopimo i ostavljamo da se mariniraju u frižideru nekoliko sati ili celu noć. Pripremamo i zagrevamo roštilj sat vremena pre nego što počnemo da pečemo....
11. avgust
Marinirana rebarca na roštiljuIzaberite rebarca sa više mesa po njima.
Umutite sve sastojke i natopite rebra u toj marinadi. Ostavite u pokrivenoj posudi u frižideru da se začine najmanje 2 sata....
22. sep.
Krhka rebarca na roštiljuIzvadite i servirajte sa odgovarajućim garnirungom gotova krhka rebarca na roštilju....
13. jun
Maririnirana rebarca na roštiljuSledećeg dana ispecite svinjska rebra na zagrejanom roštilju uz povremeno premazivanje marinadom.
Poslužite marinirana rebarca na roštilju sa svežom salatom....
28. jun
Dimljena rebarca na roštiljuDodaje se u rebarca i dobro se promeša. Sve se preliva pivom i ostavlja se 6 sati na hladnom.
Rebaraca se vade iz marinade, blago se protresu od nje i peku se na roštilju, povremeno se okreću i prelivaju marinadom....
02. okt.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Krhka jagnjeća rebarca na roštiljuOna se ostvaruje tako što se rebarca uviju u foliju ili u kesicu za pečenje i kuvaju se polako u rerni na 120 °C sat i 15 minuta.
Nakon toga su već spremna za pečenje na roštilju....
01. okt.
Aromatična jagnjeća rebarca na roštiljuGotova aromatična jagnjeća rebra na roštilju možete poslužiti uz jela sa bulgurom, zelenom salatom, prilogom od povrća ili dr....
21. jun
Tako se peče orada na roštiljuPripremite roštilj i stavite ribe, pecite po 7 minuta po strani. Čim je pečena riba gotova pospite sokom od limuna.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuKolika je tačna količina namirnica takođe sami treba da odlučite - zavisi koliko povrća želite da pripremite. Ostavite povrće da odstoji sa ovom marinadom bar dva sata....
01. avgust
Rebarca sa belim lukom na roštiljuServirajte i jedite rebarca sa belim lukom topla sa omiljenom salatom ili krompirićima!
Prijatno!...
25. feb.
Marinada za svinjska rebarca na roštiljuSa ovim sosom postaju sjanna, čak i kad su ispečena u rerni.
Probajte ovu jednostavnu marinadu za svinjska rebarca na roštilju!...
28. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice;
- pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja...
07. avgust
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Na koliko stepeni se peku kolačiSvi kolači se peku u prethodno ugrejanoj rerni.
Za vreme pečenja je dobro da nekoliko puta okrenete pleh, da kolač ne bi zagoreo samo sa jedne strane....
08. jun
Ćuftice od spanaća (na tiganju ili u rerni)Možete da servirate ćuftice od spanaća na tiganju ili u rerni, za još veće uživanje, sa ukusnim sosom od belog luka, koji se meša od kiselog mleka, maslinovog ulja i izgnječenog belog luka ili sa belim lukom u prahu za glađu...
08. maj
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuAko još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju:
- Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....
02. okt.
Keto pogačice u air fryer-u ili rerniPečenje u rerni:
Keto hlepčići se ređaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Odozgo se premazuju vodom i posipaju se semenkama. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 40-50 minuta....
28. januar