Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od spanaća (na tiganju ili u rerni)

Ćuftice od spanaća (na tiganju ili u rerni)

GeorgievaivGeorgievaiv
Početnik
41242
Ćuftice od spanaća (na tiganju ili u rerni)
Fotografije: Georgievaiv
1 / 3
08/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Recept za ćuftice od spanaća od nas, na vama je način spremanja - imate izbor"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g, svež (očišćen) ili pakovanje zamrznutog
  • kačkavalj - 250 g, narendan
  • krompir - 2/3 komada
  • prezle - 50 g (ne mnogo fine) ili brašno
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber - po ukusu
  • prezle - 50 - 70 g, za valjanje
  • maslinovo ulje - malo
  • univerzalni začin - Magi, od povrća
  • mladi - stari luk
  • peršun
  • Za sos
  • beli luk - izgnječen ili u prahu
  • kiselo mleko
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se skuva, nakon čega se izvadi i iseče na sitno, ako je zamrznut, odmrzne se pre toga.

Krompir se takođe skuva, oljušti i izgnječi. Kačkavalj se narenda.

U posudi se pomeša krompir, spanać, narendan kačkavalj, jaja, prezle i začini.

Meša se dok se ne dobije ujednačena smesa, od koje mogu da se naprave ćuftice.

Oblikujte male ćuftice od smese sa spanaćem, i stavite ih u zagrejano ulje ili maslinovo ulje, ako odlučite da ih pražite u tiganju, ili ako ih pečete urerni dobro uvaljajte u prezle pritiskajući blago.

Što su tanje ćuftice, brže i lepše će se zapeći. Kad dobiju zlatstu boju okreću se.

Nakon što su gotove ostavite ih na kuhinjskom ubrusu u tanjiru, da se ocedi masnoća.

Možete da servirate ćuftice od spanaća na tiganju ili u rerni, za još veće uživanje, sa ukusnim sosom od belog luka, koji se meša od kiselog mleka, maslinovog ulja i izgnječenog belog luka ili sa belim lukom u prahu za glađu konzistenciju. U sos za ukusne ćuftice od povrća možete da dodate i mirođiju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: