Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnjuProbiotička hrana, kao što je fermentisana hrana - kiseli kupus, kiseli krastavci, kefir, fermentisana hrana i želatin ne treba propustiti. Evo malo više o ovim korisnim zimskim namirnicama....
18. januar
Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete sitan sir?Sitan sir treba da odgovara standardima i njegov rok trajanja ne treba da bude veći od 5 dana. Tako da posebno obratite pažnju na datum proizvodnje.
U zamrzivaču, sitni sir može da se čuva 2-3 nedelje....
13. nov.
Ključ ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unositeProsto treba da pratimo šta unosimo, naprimer oblik ugljenih hidrata.
Šećer u čokoladi i drugim slatkišima nije koristan....
10. mart
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoLjudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
22. jul
Alergija na soju - šta treba da znateSoja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
23. jun
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
28. dec.
Salata od paradajza i maslina na italijanski načinParadajz se iseče na tanke kriške i poređa se na gomilu u posudu za salatu. Posipa se solju i preliva se sokom od limuna.
Masline se iseku na polovine i stavljaju se preko paradajza....
29. avgust
1
Sos od maslina i začinaPasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od povrća....
05. jul
Masline u salamuriMasline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
05. okt.
Masline za zimuZdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
03. feb.
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoOva dijeta ih pretvara u četvoronožno drveće masline prema poetskom poređenju Franciska Grande Kovijana - nutricionista, stručnjak za hranu....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Kolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
30. maj
Salata od maslina i sitnog siraUmešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo.
Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
27. dec.
Biljka-čudo, koju uvek treba da imate pri ruciZdravstvena stanja kod kojih koristiti majčinu dušicu i prednosti korišćenja:
- kašalj sa sekretom;
- bronhitis, veliki kašalj, grip ili prehlada;
- upala usta;
- neprijatan zadah;
- upaljeno grlo, bol...
10. avgust
Pasta od maslina iz teglePasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom.
Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
22. sep.
Šta spremiti na brzinu sa krompirom?Lako se sprema, a veoma je ukusan, pa dosta domaćica računa na njega kada treba spremiti ručak ili večeru na brzinu....
14. maj
Marinirane masline u vinuMasline zaseći sa jedne strane i stavljati u tegle pa preliti sa slanom vodom.
21 dan menjati na svaki 7 dana vodu koja se nalazi u maslinama i stavljati novu slanu vodu....
20. nov.
Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštiljuDodatna stvar za perfektne šnicle je i da ih stavite u zatvorenu posudu, gde će biti nakon pečenja zajedno sa nekoliko čenova belog luka, majčinom dušicom i oko 50 g maslaca....
19. april
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaDodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi.
Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru....
02. dec.
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaStavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući.
Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom....
12. maj