Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnjuNajzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnju
18. januar
Probiotička hrana, kao što je fermentisana hrana - kiseli kupus, kiseli krastavci, kefir, fermentisana hrana i želatin ne treba propustiti. Evo malo više o ovim korisnim zimskim namirnicama....
Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete sitan sir?Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete sitan sir?
13. nov.
Sitan sir treba da odgovara standardima i njegov rok trajanja ne treba da bude veći od 5 dana. Tako da posebno obratite pažnju na datum proizvodnje. U zamrzivaču, sitni sir može da se čuva 2-3 nedelje....
Ključ ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unositeKljuč ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unosite
10. mart
Prosto treba da pratimo šta unosimo, naprimer oblik ugljenih hidrata. Šećer u čokoladi i drugim slatkišima nije koristan....
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoAlergija na pšenicu - šta treba da znamo
22. jul
Ljudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Ali oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Salata od paradajza i maslina na italijanski načinSalata od paradajza i maslina na italijanski način
29. avgust
1
Paradajz se iseče na tanke kriške i poređa se na gomilu u posudu za salatu. Posipa se solju i preliva se sokom od limuna. Masline se iseku na polovine i stavljaju se preko paradajza....
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od povrća....
Masline u salamuriMasline u salamuri
05. okt.
Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Zdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Ova dijeta ih pretvara u četvoronožno drveće masline prema poetskom poređenju Franciska Grande Kovijana - nutricionista, stručnjak za hranu....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Salata od maslina i sitnog siraSalata od maslina i sitnog sira
27. dec.
Umešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
Biljka-čudo, koju uvek treba da imate pri ruciBiljka-čudo, koju uvek treba da imate pri ruci
10. avgust
Zdravstvena stanja kod kojih koristiti majčinu dušicu i prednosti korišćenja: - kašalj sa sekretom; - bronhitis, veliki kašalj, grip ili prehlada; - upala usta; - neprijatan zadah; - upaljeno grlo, bol...
Pasta od maslina iz teglePasta od maslina iz tegle
22. sep.
Pasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom. Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
MaslineMasline
01. mart
masline, punjene Pimentom - ove masline se gaje vekovima u Grčkoj....
Šta spremiti na brzinu sa krompirom?Šta spremiti na brzinu sa krompirom?
14. maj
Lako se sprema, a veoma je ukusan, pa dosta domaćica računa na njega kada treba spremiti ručak ili večeru na brzinu....
Marinirane masline u vinuMarinirane masline u vinu
20. nov.
Masline zaseći sa jedne strane i stavljati u tegle pa preliti sa slanom vodom. 21 dan menjati na svaki 7 dana vodu koja se nalazi u maslinama i stavljati novu slanu vodu....
Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštiljuOtkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštilju
19. april
Dodatna stvar za perfektne šnicle je i da ih stavite u zatvorenu posudu, gde će biti nakon pečenja zajedno sa nekoliko čenova belog luka, majčinom dušicom i oko 50 g maslaca....
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaPica sa nadevom od maslina i patlidžana
02. dec.
Dodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi. Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru....
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaJelo od zelja, maslina i paradajz pirea
12. maj
Stavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući. Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom....