Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Priroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
U sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje. Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Selen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
Ljute papike usporavaju rast ćelija raka, posebno kada su u pitanju tumori na jajnicima....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Godži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi: Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Nekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi. pageBorba protiv raka Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem. Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Razlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su: - Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo ulje4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo ulje
08. jul
Upravo iz toga razloga ono ima odlična antibakterijska i antivirusna svojstva, tj- jača imunološke snage tela....
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaNekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susama
22. maj
Zato je korisno da se svakodnevno unose po nekoliko kašika tahinija. Pored toga što kalcijum štiti debelo crevo od pojave raka, on donosi olakšanje i kod napada migrene....
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Ako ste odlučili da da hrani date ljut ukus sa nekoliko isečenih paprika ili ljute aleve paprike u prahu, pripremite se za ozbiljnu toplotu....
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeSvi dobri razlozi da jedete više šargarepe
28. sep.
Hajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane
14. sep.
Međutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana. 1....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana
22. sep.
Da vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce: 1....
Veoma ljut sosVeoma ljut sos
28. januar
Ljute paprike očistimo samo od drške i ostavljamo sa semenkama. Slatke paprike očistimo od unutrašnjosti. Dve vrste lepo operemo. Beli luk očistimo od ljuski....
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Sedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke. Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Nučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
Zbog čega treba da jedemo ljuto?Zbog čega treba da jedemo ljuto?
17. april
Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema 50 i zbog toga, pre nego krenete da jedete ljuto, prvo se informišite da li je to dobro za vas i da li nećete naneti štetu svom organizmu ako jedete ljuto...
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
U ovom članku ćemo vam predložiti nekoliko načina da ušećerite jabuke, a pre svega ćemo započeti sa specifičnostima karamelizovanja, koje je i glavni deo u pravljenju ovog deserta....
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Sipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi. Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....