Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Najboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su 1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Priroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
U sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje. Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Proizvodi koji se koriste u mršavljenju uvek su izazivali pažnju žena....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Listovi selena su deo biljke koji se najviše koristi u kulinarstvu, jer semenke i koren imaju veoma jaku, a ponekad i nametljivu aromu. Izvan kuhinje, listovi se koriste kao diuretik i efikasan aromatizator....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo semenke. 2....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Godži beri ima visoke doze vitamina A, koji je poznat kao vitamin za zdravlje očiju. Sprečava rak. U voću ima mnogo vitamina i antioksidanata koji se uspešno bore protiv pojave ćelija raka....
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane
14. sep.
Međutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana. 1....
Od kojih namirnica koliko treba da jedemo da bismo bili mršaviOd kojih namirnica koliko treba da jedemo da bismo bili mršavi
08. januar
Stroge dijete mogu da budu najlakši način da brzo izgubite neželjene kilograme, ali ukoliko radikalno ne promenite svoj način ishrane, efekat neće dugo trajati. Često se dešava to da pratimo određen režim ishrane...
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Nekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Instant pirinač je odlično rešenje za takve situacije, zato što mnogo firmi koje ga prodaju, garantuju da će biti gotov za samo 3 minuta. Tako ćete lako imati odličan prilog koji ide uz skoro sva glavna jela....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Godinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih. Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Neočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđNeočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđ
22. dec.
Naravno, kod takvog problema treba odmah da se obratite lekaru....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Uz pomoć riboflavina, koji sadrži, čuva kožu. Džigerica je bokata mnogim vitmainima koji su korisni za pluća i za održavanje regeneracije ćelija....
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Koliko proteina treba da jedete dnevno?
27. januar
Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi. pageBorba protiv raka Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem. Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Razlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su: - Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Mikroelement magnezijum je povezan sa dugovečnošću, a razlog za to je mesto koje zauzima u funkcionalnom radu organizma....
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana
22. sep.
Da vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce: 1....
Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?
25. jun
Orijentisane među ovom ogromnom raznolikošču je prema njihovom stilu uzgoja, koji je direktno povezan sa izborokm pogodnog tla: vreme njihovog prikupljanja, kvalitet ukusa, hranljiva vrednost i boja....