Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Kada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam. Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
Nikada nemojte jesti ove delove pileta!Nikada nemojte jesti ove delove pileta!
17. april
Meso je jestivo, ali je bolje da se ne preteruje sa njim i da se da prednost dijetalnijem mesu od prsa. Da vidimo koji delovi pileta su štetni i treba obavezno da se izbace....
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Riba je popularno jelo na našem stolu, a vrsta je toliko mnogo, da izbor može zadovoljiti bilo koji zdravstveni ili kulinarski zahtev. Gde je u ovoj...
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Dodajte malo šećera u prahu, ako volite slatko, ili kašičicu meda i iseckano sveže ili sušeno voće. Takođe možete koristiti pšenicu kao dodatak uz glavna jela, koja imaju meso - ona ih mnogo dobro dopunjava....
Zašto obavezno moramo jesti maline?Zašto obavezno moramo jesti maline?
18. nov.
Stručnjaci su uporni da maline treba jesti i ako želimo da sačuvamo mladost na duže vreme. Aktivne supstance u njima stimulišu proizvodnju kolagena - glavnog proteina za regeneraciju ćelija....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Svaki kuvar koji je barem jednom mesio testo za hleb zna kako miriše kuhinja na sveže ispečen domaći hleb....
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Donedavno se smatralo da unos više svežeg voća ili soka snižava krvni pritisak....
Nikada nemojte jesti ovu hranu sa jajima! Štetno je!Nikada nemojte jesti ovu hranu sa jajima! Štetno je!
16. dec.
Ali nemojte sebi dozvoliti da konzumirate masnu ribu zajedno sa kuvanim jajima, na primer. Vitamini koji su sadržani u jajima teško bi mogli da se usvoje....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
Osim da pojedete kivi, možete da napravite i masku za lice sa sveže iseclanom kriškicom....
Evo zašto su šljive izuzetno zdravo voćeEvo zašto su šljive izuzetno zdravo voće
09. okt.
Eto zašto prekomerna konzumacija šljiva dovodi do stvaranja kamenja u bubrezima ili kamenja u žuči. Šljive sadrže slufid - posebno sušene....
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKako da bajati hleb bude ponovo svež i mek
19. mart
Uz poneki trik, možete lako povratiti svežinu bajatog hleba, a on takođe ponovo može biti i mek kao kupljeni. Jedan od načina jeste da hleb stavite u mikrotalasnu pećnicu....
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiEvo zašto treba da pazite na jedenje urmi
28. avgust
Urme su verovatno jedna od najslađih namirnica na planeti. Ali čak i one koje se smatraju za jednu od najzdravijih voćki, imaju neželjene efekte. Budući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju...
Evo zašto lepe žene ujutru piju toplu voduEvo zašto lepe žene ujutru piju toplu vodu
27. sep.
Nemojte razmišljati zašto da pijete toplu vodu na prazan stomak, nego dejstvajte - ne vrelu vodu, nego mlaku svako jutro i pijte polako u malim gutljajima....
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?
25. maj
Čaša svežeg mleka sa tri čena belog luka kuvana u njemu donosi olakšanje astmatičarima. Beli luk pojačava seksualnu želju i može se koristiti kao sredstvo za podmlađivanje u spavaćoj sobi....
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
Istraživanja su pokazala da jabukovo sirće može smanjiti rizik od raznih vrsta raka, srčanih oboljenja i oboljenja kardiovaskularnog sistema. Jabukovo sirće ima dobra antioksidantna svojstva i pomaže kod sprečavanja pojave...
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoGreška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zašto
09. nov.
Ako ipak uopšte ne želite da gasite sodu iz nekog razloga, možete koristiti prašak za pecivo ili kvasac (svež ili suv)....
Integralni hlebIntegralni hleb
24. maj
To je razlog zašto dijabetičari treba više da obraćaju pažnju i da ne veruju svakom proizvodu koji je označen kao "integralni"....
Sveži gaspaćoSveži gaspaćo
20. jun
Pasirajte paradajz, krastavac, paprike, luk, beli luk, sok od paradajz, sirće, maslinovo ulje i tabasko, dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte u posudu i ostavite da odstoji u frižideru minumum 3 sata. Nakon toga promešajte...
Sveži šotoviSveži šotovi
16. jun
Bejlis, votka, liker od mente i led se stavljaju u šejker. Mešaju se dok se smesa dobro ne ohladi. Sipa se u čaše za šotove i odozgo se stavlja šlag....
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?
28. feb.
U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti: Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su: - Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
Sveži pohovani puževiSveži pohovani puževi
12. maj
Tako ćete usresrediti pažnju samo na jedan poklopac...nemojte potcenjivati mišiće puževa. Kada stignete kući, napunite kofu sa puževima vodom, operite i sipajte čistu vodu....
Sveži sendviči ZdravljeSveži sendviči Zdravlje
05. maj
Za ove sveže sendviče zdravlje stavljamo šerpu sa vodom na ringlu da provir. Ne treba da bude mnogo jaka vatra. Kada provri voda, razbijemo jaja direktno u šerpu sa vodom. Da bi bila rovita, kuvamo ih 6 minuta....
Posni sveži kupusPosni sveži kupus
13. okt.
Nasecite kupus na tanke trake i posolite ga. Prodinstajte ga sa uljem na tihoj vatri. Kada omekša, dodajte 1 šoljicu tople vode i narendani paradajz. Ostavite da se kuva na tihoj vatri. U skuvani kupus dodajte alevu...
Zamrznut sveži đumbirZamrznut sveži đumbir
27. april
Đumbir je posebno koristan, kako suv, tako i svež. Razume se druga varijanta je ukusnija, ali ne uvek u prodavnicama možemo da ga nađemo, a i ne možemo da ga čuvamo previše dugo....