Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riba na soliOčistimo ribu. U pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu....
23. sep.
Pile na soliMožete staviti aluminijumsku foliju u pleh, pa tek onda da na nju sipate so, tako ćete lakše očistiti pleh kasnije....
15. avgust
Svinjske šnicle preko soliSipajte polovinu morske soli u pleh u ravnom sloju po celom dnu.
Namažete svinjsko meso maslinovim uljem i stavite na so u plehu.
Nakon toga pospite začinima ruzmarinom, majčinom dušicom, belim lukom u prahu i biberom...
31. mart
1
Krhko pile na soliPile prepolovite, posolite sa svih strana i stavite prerezanom stranom na dole na kilogram soli stavljen na dno tepsije odgovarajuće veličine.
Pecite krhku piletinu na 180 stepeni dok ne porumeni.
Ne okrećite pile...
18. avgust
Pečeno pile na soliRernu zagrejati na 180 stepeni.
Pile oprati i dobro prosušiti krpom ili kuhinjskim ubrusom. Bitno je da pile bude suvo.
U pleh, na sredinu, gde će biti pile, rasporediti so.
Staviti pile tako da prsima leži na podlozi...
21. sep.
Škampi, pečeni na soli1. Namažemo dno širokog tiganja sa malo malinovog ulja i ugrevamo na jakoj vatri.
2. Rasporedimo jedan sloj soli debljine oko 4 milimetra, tako da se ne vidi površina tiganja.
3. Sačekamo da se so ugreje i stavljamo...
19. dec.
Pile na morskoj soliPile se prepolovi, bez da se odvajanja polovina, začini se soja sosom i karijem.
U doboki pleh se sipa morska so, dok u potpunosti ne prekrije dno. Odgore se stavlja pile.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, dok pile...
13. feb.
Dijeta sa ograničenjem soliSo je važan mineral koji ispunjava mnogo funkcija u telu. Naravno, ona se nalazi u mnogo namirnica, među kojima su jaja i povrće. Ona je i osnovna komponenta stone soli koju svi svakodnevno koristimo.
I dok su neosporne...
09. nov.
Pile na soli iz rernePile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem.
U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo....
13. jul
1
Kako da smanjite konzumaciju soli?Svi govore o šećeru, niko ne govori o soli.
Nije samo upotreba slatkiša ono što nas uznemirava i šteti. Milioni ljudi umiru svake godine zbog prekomerne potrošnje soli. Zašto je to opasno za nas i kako da saznamo da je...
28. jun
Pečena riba u kori od soliOdgovarajuće za pečenje u kori od soli su bele ribe sa ;vrstim, ali u isto vreme nežnim mesom. Na primer idealne za cilj su orada, crvena močvarka, brancin ili crveni snaper (crvena deverika) kojeg sam u ovom slučaju ja izabrala...
08. okt.
Krhko pečeno pile na morskoj soliPile se očisti i opere. Pomoću noža se iseče sa strane leđa.
Koža pileta se lagano odlepi pazeći da se ne pokida. Cilj je da začinimo pile i njegovo meso tako što pospemo začinima i ispod kože....
29. jun
Losos u soli sa domaćim majonezomOčišćeni i osušeni losos napunite seckanim limunom, peršunom i lukom.
Pomešajte kamenu so, jaja i 250 ml vode u velikoj posudi, a zatim ravnomerno rasporedite trećinu soli preko velikog pleha za pečenje, praveći blago...
17. okt.
Pile na soli, pečeno u rerniPile operite i prosušite krpom.
U pleh za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 kg soli na mestu gde će biti pile.
Položite pile u pleh. Jače pritisnite da dobro prilegne.
Uključite rernu na 180-200°C i zaboravite...
17. avgust
Pečeno pile sa začinima na soliOperem i osušim dobro pile. U posudu za pečenje rasporedim so ravnomeno na dno.
Pile natrljam solju i ostalim začinima i spolja i iznuta. Stavljam pile leđima na gore i pokrivam aluminijumskom folijom posudu za pečenje...
22. jun
Pečena orada u omotu od soli1. U dubokoj posudi pomešajte svu so sa vodom dok se dobro ne pokvasi.
2. U odgovarajući pleh stavite papir za pečenje i rasporedite ravan sloj debljine 1 cm od polovine soli. Ne treba da se pokriva cela površina pleha...
15. nov.
Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?Evo nekih recepata koji će vam pomoći da očistite organizam uz pomoć peršuna od akumuliranih otrova u organizmu:
Za normalizovanje šećera u krvi vam treba 2 kg peršuna, 5 g soli i 3 litra mleka....
03. dec.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.
Orada u soli sa pirinčem i pečurkamaSlomite so na pečenoj oradi nožem i pažljivo očistite.
Skinite kožu i odvojite riblje filete.
Servirajte oradu ukrašeno aromatičnim pirinčem sa pečurkama....
10. maj
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Već dugi niz godina se tvrdi da bela rafinisana so je bela smrt. Višegodišnjim ispitivanjima, u kojima je učestvovalo preko nekoliko desetina hiljada ljudi srednjeg godišje dobi, došlo se do zaključka da redovna konzumacija...
18. mart
Kako očistiti štuku?Zatim stavite ribu na kuhinjski sto i pomoću oštrog noža ih uklonite, počevši od glave, a završite sa repom. Nakon toga uklonite rep i leđna peraja....
24. mart
Lečenje proširenih vena pomoću kestenaStanje proširenih vena je dosta rašireno oboljenje i njegovo poreklo je kompleksno: nasleđe, način života, prekomerna težina, tesna obuća, čarape, pantalone, a razlog tome može biti i neko ozbiljno oboljenje....
25. maj
Očistite jetru trešnjama! Pogledajte kakoSočne trešnjice su unikatni plodovi koji vam pomažu da očistite svoju jetru bez problema....
24. jun
Losos pastrmka u kori od soli sa limunomUzimamo očišćenu ribu. Sačuvamo glavu i rep. U unutrašnjost stavimo lumun, isečen na krugove, strukove majčine dušice i malo bibera. Preko nje poređamo kriške od limuna i malo majčine dušice.
Izrendamo koru šest limuna...
09. dec.
Čaj od listova jagode za balans soli u organizmuSipajte u staklenu vatrostalnu posudu 1 kašiku suvog ili svežeg lista jagode i prelijte sa pola litra ključale vode.
Ostavite čaj da odstoji oko 5 minuta.
Procedite kroz cediljku i uzimajte pola sata pre jela.
Neophodno...
27. sep.