Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje.
U svežim jajima se nalazi salmonela....
18. mart
Slatko od dunja i krušakaRasporedite slatko od dunja i kruški u tople teglice. Okrenite ih poklopcima na dole, dok se ne ohlade....
17. jul
Kompot od dunja i rozetleOperemo i očistimo dunje. ISečemo jednu dunju na parčiće. Stavljamo u teglu. Stavljamo 5 kašika šećera.
Dodajemo sveže listove rozetle.
Nalivamo vodu. Zatvaramo dobro s poklopcem. I tako nekoliko tegli....
02. april
Slatko od dunja u kockicamaOperite dunje i lepo istrljajte mahovinu po kori. Prelijte ih vodom i stavite na jaku vatru. Čim provri smanjite vatru na umerenu i kuvajte 45 minuta - 1 sat - zavisi od veličine dunja....
31. maj
Žele od dunja i jabukaDunje i jabuke se dobro operu i iseku na komade srednje veličine. Ne ljušte se i ne čiste od semenki, jer baš oko semena ploda sadrže najviše pektina, a on je glavni razlog za želiranje....
08. okt.
1
Pekmez od dunja i krušakaKruške i dunje oljuštiti i narendati na krupno rende.
Vanilin šećer pomešati sa djumbirom u prahu....
15. jul
Slatko od dunja u mini pekariKada isteknu minute, vadimo slatko od dunja i sipamo u teglice, tako što zatvaramo odmah dok je toplo.
Okrećemo poklopac nadole slatko od dunja u mini pekari....
16. nov.
Domaće slatko od dunja i krušakaOčistimo dunje i kruške od semenki. Isečemo ih na sitne parčiče. Posipamo ih šećerom da malo odstoje.
U veliku šerpu stavljamo da se kuvaju sa malo vode....
04. nov.
Domaći sok od dunja i jabukaOvako pripremljen domaći sok od dunja i jabuka može da se koristi i do 6 meseci ako se čuva u hladnom....
04. dec.
Pečena dunja za bebeGotovu pečenu dunju za bebe možete pasirati, pomešati sa kiselim mlekom i keksom ili sa namirnicama, odgovarajućim za bebe....
23. mart
Pužići sa slatkom od dunja i malinaPecite pužiće sa slatkom od dunja i malina u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 30-40 minuta
Prijatno!...
12. maj
Slatko od dunja za ljubiteljeDunje sadrže vitamine i mnogo drugih cenjenih materija zato obavezno treba da prisustvuju na trpezi. One služe i kao prirodni aromatizator, tako što pročišćuju vazduh u prostoriji.
Operemo i očistimo dunje....
24. nov.
Pečena dunja na turski načinOperemo dunje, sečemo ih na pola, očistimo i isečemo po dužini na srednju debljinu.
Uljem namažemo posudu za pečenje, u nju poređamo kriške i pečemo ih oko 20-30 minuta u umerenoj rerni....
04. mart
1
Slatko od dunja iz rerneZa to vreme operemo dunje pažljivo uz pomoć četke. Odvajamo semenke i voće i izrendamo krupnije. Odmah stavljamo u vreo šećerni sirup da ne potamne....
27. april
Brioši sa slatkom od dunja i umućenom pavlakomPrijatno sa mojim briošem sa slatkom od dunja i umućenom pavlakom!...
03. maj
Slatko od dunja na moj načinDodati iseckane dunje i kuvati dok dunje ne postanu staklaste (oko sat vremena). Povremeno skidati penu.
Sipati u oprane i sterilisane tegle....
28. avgust
Kompot od dunja za jačanje imunitetaNaš kompot od dunja za jačanje imuniteta čuvamo na hladnom mestu....
15. nov.
2
Karamelizovane dunje sa rumomZa to vreme isecite već oprane dunje.
Izvadite gotov karamel i poređajte dunje u posudu za pečenje. Stavite dunje da se peku 15 minuta. Izvadite i okrenite dunje....
14. nov.
Pečene dunje sa rozetlomOvako pripremljene čaše od dunja napunite sa po jednom kašikom šećera i stavite unutra jedan list rozetle.
Prebacite dunje u pleh i dodajte jednu šolju vode u njega....
26. jul
Pečene dunje u kesiDesert sa dunjama se peče na 200-220°C dok ne omekšaju i ne porumene aromatične dunje.
Vade se i serviraju se pečene dunje u kesi, posute kokosovim brašnom i orašastim plodovima po želji....
09. dec.
Kitonoage - pestil od dunja na rumunski načinJabuke i dunje ispasirajte kroz sito, dodajte šećer, sok od limuna, narendanu koru od limuna i sve kuvajte na slaboj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje....
24. avgust
Žele od dunja po starom originalnom receptuBoja gotovog želea od dunja je rubin crvena i neverovatnog je ukusa i arome.
Čuvaju se na suvom i prohladnom mestu....
05. maj