Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za pripremanje slanineUsoljena slanina ima sposobnost da uzme samo onoliko koliko joj je potrebno. Ne postoji opasnost da presolite.
Dimljena slanina
Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu....
13. jun
Začinjavanje pačije čorbeUmutite žumanca sa kiselim mlekom i brašnom.
Pažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom.
Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
15. dec.
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Kiš od slanine i siraZa ovu slanu pitu slanina se isecka na kockice i proprži na vrućoj masnoći. Ocedite slaninu na kuhinjskom papiru.
Na dno podmazanog pleha rasporedite slaninu, narezani topljeni sir i rendani kačkavalj....
13. avgust
Rolat od slanine i pilećeg fileaSlaninu sečemo tanko uz pomoć mašine za sečenje. Posolimo i pospemo alevom paprikom i biberom. Pileći file izlupamo i malo posolimo.
Krompir se prži....
13. mart
SlaninaOdabir i čuvanje slanine
Kako bi se ukus i kvalitet slanine očuvali, potrebno je poštovati određena pravila pravljenja i čuvanja slanine....
21. jul
Rolat od slanine sa začinimaSlaninu istucamo kap šnicle i natrljamo belim lukom i mlevenim orasima.
Uvijamo u rolnice i stežemo čvrsto koncem. Kuvamo u soku od kupusa i ohladimo.
Uvaljamo u začine i uvijamo u foliju....
25. jul
Marinirana slanina u teglamaPripremite marinadu na onovu prve ili druge varijante, a nakon ključanja i kada se so rastvori, sipajte sve u odgovarajuću posudu za pripremanje slanine....
10. mart
Slanina u alevoj papriciJoš vruću slaninu izvadite štipaljkom i uvaljajte je u začine. Komadići slanine se ređaju u pleh jedan pored drugog i hlade.
Može se jesti nakon dva dana da slanina upije ukuse. Čuva se u zamrzivaču....
02. januar
Začinjavanje jarećeg mesaNakon što se se uspešno izborili sa uklanjanjem neprijatnog mirisa mesa sa našim gore navedenim savetima, sledi da se pozabavite i začinjavanjem jaretine, kao i pripremanjem mesa....
10. april
Slani kolačić SlaninaSlani kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni na otprilike 35-40 minuta.
Jedite slani kolačić Slanina za jutarnju ili po podnevnu užinu....
15. dec.
Rolati od slanine sa neobičnim nadevomNa svaki list slanine stavite parče topljenog sira, kačkavalj, pečurke i tračice kiselog krastavca. Pospite začinima za roštilj i uvijte u rolat. Po dva ili tri rolata da ima na jedno ražnjiću za pečenje....
23. nov.
Prženi kupus, slanina i krompirPred kraj dodati beli luk, nakon par minuta skloniti sa vatre i poslužiti posuto usitnjenom reš prženom slaninom....
25. feb.
Rolnice od engleske slanine na parti roštiljuRazdvojte svako parče engleske slanine.
Isecite kačkavalj na duge ivice, a masline - na sitne parčiće.
Preko svakog parčeta stavite po parče kačkavalja i isečene masline....
18. mart
Sjajna slanina u soku od kupusaUzmite odgovarajuću kutiji da u nju poređate slaninu.
Sipajte morsku so na dno, odozgo stavite parčiće slanine. Pospite ih opet solju, posle ponovo slaninu i tako do kraja. Završite solju....
22. sep.
Slanina u salamuri sa belim lukomSečemo slaninu na parčiće i poređamo u tegle. Red slanine 1-2 čena belog luka, nekoliko zrna bibera i list lovorovog lista i tako ređamo.
Prelivamo slaninu salamurom, a treba da je bar jedan prst iznad nje....
06. mart
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraKada napravite ove kore, uz pomoć njih možete spremiti šta god poželite - sa slanim ili slatkim punjenjem....
04. januar
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaRiba brancin spada u ređe i skupe ribe na trpezi, s obzirom na to da je komercijalni ulov ove ribe sada značajno ograničen. Međutim, vredi probati zanimljiv ukus mesa brancina koje sadrži gotovo sve hranljive materije koje...
09. nov.
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
Ako ste odlučili da napravite mleveno meso kod kuće, onda kada dođete kući, treba da operete meso i očistite ga od žilica i opni....
11. jul
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaPored toga, pripremaju se sa lakoćom i imaju sjajan ukus i aromu. Odgovarajuća su i za najpretenciozniji ukus, tako što naravno treba da budu pavilno začinjena i skuvana....
25. dec.
Hajdučko meze od slanine sa začinima prema starom receptuSlanina će upiti so toliko koliko joj je neophodno.
U posudi od 5-6 litara prokuvamo izvorsku ili filtriranu vodu. Nakon što se ohladi potpuno njom prelivamo slaninu....
08. april