Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Usoljena slanina ima sposobnost da uzme samo onoliko koliko joj je potrebno. Ne postoji opasnost da presolite. Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu....
Začinjavanje pačije čorbeZačinjavanje pačije čorbe
15. dec.
Umutite žumanca sa kiselim mlekom i brašnom. Pažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom. Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Kiš od slanine i siraKiš od slanine i sira
13. avgust
Za ovu slanu pitu slanina se isecka na kockice i proprži na vrućoj masnoći. Ocedite slaninu na kuhinjskom papiru. Na dno podmazanog pleha rasporedite slaninu, narezani topljeni sir i rendani kačkavalj....
Rolat od slanine i pilećeg fileaRolat od slanine i pilećeg filea
13. mart
Slaninu sečemo tanko uz pomoć mašine za sečenje. Posolimo i pospemo alevom paprikom i biberom. Pileći file izlupamo i malo posolimo. Krompir se prži....
SlaninaSlanina
21. jul
Odabir i čuvanje slanine Kako bi se ukus i kvalitet slanine očuvali, potrebno je poštovati određena pravila pravljenja i čuvanja slanine....
Rolat od slanine sa začinimaRolat od slanine sa začinima
25. jul
Slaninu istucamo kap šnicle i natrljamo belim lukom i mlevenim orasima. Uvijamo u rolnice i stežemo čvrsto koncem. Kuvamo u soku od kupusa i ohladimo. Uvaljamo u začine i uvijamo u foliju....
Marinirana slanina u teglamaMarinirana slanina u teglama
10. mart
Pripremite marinadu na onovu prve ili druge varijante, a nakon ključanja i kada se so rastvori, sipajte sve u odgovarajuću posudu za pripremanje slanine....
Slanina u alevoj papriciSlanina u alevoj paprici
02. januar
Još vruću slaninu izvadite štipaljkom i uvaljajte je u začine. Komadići slanine se ređaju u pleh jedan pored drugog i hlade. Može se jesti nakon dva dana da slanina upije ukuse. Čuva se u zamrzivaču....
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Nakon što se se uspešno izborili sa uklanjanjem neprijatnog mirisa mesa sa našim gore navedenim savetima, sledi da se pozabavite i začinjavanjem jaretine, kao i pripremanjem mesa....
Slani kolačić SlaninaSlani kolačić Slanina
15. dec.
Slani kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni na otprilike 35-40 minuta. Jedite slani kolačić Slanina za jutarnju ili po podnevnu užinu....
Rolati od slanine sa neobičnim nadevomRolati od slanine sa neobičnim nadevom
23. nov.
Na svaki list slanine stavite parče topljenog sira, kačkavalj, pečurke i tračice kiselog krastavca. Pospite začinima za roštilj i uvijte u rolat. Po dva ili tri rolata da ima na jedno ražnjiću za pečenje....
Prženi kupus, slanina i krompirPrženi kupus, slanina i krompir
25. feb.
Pred kraj dodati beli luk, nakon par minuta skloniti sa vatre i poslužiti posuto usitnjenom reš prženom slaninom....
Rolnice od engleske slanine na parti roštiljuRolnice od engleske slanine na parti roštilju
18. mart
Razdvojte svako parče engleske slanine. Isecite kačkavalj na duge ivice, a masline - na sitne parčiće. Preko svakog parčeta stavite po parče kačkavalja i isečene masline....
Sjajna slanina u soku od kupusaSjajna slanina u soku od kupusa
22. sep.
Uzmite odgovarajuću kutiji da u nju poređate slaninu. Sipajte morsku so na dno, odozgo stavite parčiće slanine. Pospite ih opet solju, posle ponovo slaninu i tako do kraja. Završite solju....
Slanina u salamuri sa belim lukomSlanina u salamuri sa belim lukom
06. mart
Sečemo slaninu na parčiće i poređamo u tegle. Red slanine 1-2 čena belog luka, nekoliko zrna bibera i list lovorovog lista i tako ređamo. Prelivamo slaninu salamurom, a treba da je bar jedan prst iznad nje....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Kada napravite ove kore, uz pomoć njih možete spremiti šta god poželite - sa slanim ili slatkim punjenjem....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Riba brancin spada u ređe i skupe ribe na trpezi, s obzirom na to da je komercijalni ulov ove ribe sada značajno ograničen. Međutim, vredi probati zanimljiv ukus mesa brancina koje sadrži gotovo sve hranljive materije koje...
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Priprema i začinjavanje mlevene junetine Ako ste odlučili da napravite mleveno meso kod kuće, onda kada dođete kući, treba da operete meso i očistite ga od žilica i opni....
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaPravilno začinjavanje i kuvanje ptica
25. dec.
Pored toga, pripremaju se sa lakoćom i imaju sjajan ukus i aromu. Odgovarajuća su i za najpretenciozniji ukus, tako što naravno treba da budu pavilno začinjena i skuvana....
Slani mafini sa slaninomSlani mafini sa slaninom
01. nov.
Slani mafini sa slaninom su sjajni!...
Hajdučko meze od slanine sa začinima prema starom receptuHajdučko meze od slanine sa začinima prema starom receptu
08. april
Slanina će upiti so toliko koliko joj je neophodno. U posudi od 5-6 litara prokuvamo izvorsku ili filtriranu vodu. Nakon što se ohladi potpuno njom prelivamo slaninu....