Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Losos, mariniran u smeđem šećeruLosos, mariniran u smeđem šećeru
09. avgust
Pospite preostalim šećerom (115g). Losos se peče oko 35-40 minuta ili dok se beli proteini ne odvoje od površine....
Smeđi šećer MuskovadoSmeđi šećer Muskovado
13. januar
Kako da prepoznate pravi smeđi šećer Muskovado? Na pakovanju na smeđem šećeru treba da piše nerafinisan....
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaSmeđi šećer Muskovado - koristi i upotreba
03. nov.
Jedna od vrsta smeđeg šećera je Muskovado - proizvod koji se proizvodi i danas na ostrvima Barbados, Mauricijus i uz obale Afrike i Indije za koje može da se kaže da u praksi predstavlja nerafinisani šećer od šećerne trske...
O smeđem šećeruO smeđem šećeru
19. mart
Kristali šećera Demerara su tvrdi i dosta krupni, zlatnobraon boje. Šećer Demerara je najbolji prijetelj kafe i čaja, kao i voćnih kolača. Poznata sorta smeđeg šećera je Muskovado....
Smeđi ŠećerSmeđi Šećer
31. jul
Dobijaju se krupni kristali smeđeg šećera, koji se ne rafiniraju dalje. Glavni izvoznik Demerara šećera je ostrvo Mauricijus. Muskovado - ovo je najtamniji smeđi šećer koji se može naći na tržištu....
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
To su Demerara, Turbinado i Muskovado. Demerara je svetlo smeđi šećer sa velikim i zlatnim kristalima. Lagano su slepljeni zbog melase....
Koje su koristi od smeđeg šećera?Koje su koristi od smeđeg šećera?
23. dec.
U poređenju, smeđi šećer se rafiniše na mnogo mekši način što čuva minerala, bojenje, miris (lagan karamel nijansa) i ukus. Pravi smeđi šećer se proizvodi od prve kristalizacije soka od trske i ima manje kristale....
Višnje u šećeru bez kuvanjaVišnje u šećeru bez kuvanja
18. jun
Višnje u šećeru bez kuvanja su idealne za deserte i kolače....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
U posudu sipajte toplo mleko, stavite kvasac, dodajte šećer i 2-3 kašike brašna. Promešajte dobro i ostavite na stranu da se aktivira. Sodu rastvorite u sirćetu, pa seve promešajte sa kiselim mlekom....
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
A evo i nečeg ukusnog sa smeđim šećerom kako bi vam bio slađi život: krem karamel sa smeđim šećerom ili pak jedan mekani kolač sa smeđim šećerom....
Krambl sa borovnicama i šećerom MuskovadoKrambl sa borovnicama i šećerom Muskovado
20. nov.
Dodajte sve sastojke za testo sa maslacem. Mešajte drvenom kašikom, dok se svi sastojci ne pomešaju i dok ne dobijete lepljivo testo. Operite i osušite borovnice. Pomešajte ih sa šećerom i kukuruznim skrobom....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Belu čokoladu zajedno sa vanilinim šećerom, rastopite na pari. Dok ostale čokolade rastopite svaku za sebe....
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Kolač sa šargarepom i smeđim šećerom MuskovadoKolač sa šargarepom i smeđim šećerom Muskovado
28. sep.
Izvadite jaja da budu na sobnoj temperaturi. U posudu stavljamo dva jaja i umutimo ih mikserom. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Prosejemo brašno pomoću sita u posudu. Očistite i narendajte šargarepu. U posudu...
Agnesa sa orasima i muskovadomAgnesa sa orasima i muskovadom
07. nov.
Umutite maslac i šećer dok ne dobijete vazdušasti krem. Dodajte brašno, orahe i vanilu i umutite dobro, da se dobije gusto testo. Umutite belanca u sneg pomoću prstohvata soli....
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno. Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi. Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
Kolač sa jabukama, orasima i muskovadomKolač sa jabukama, orasima i muskovadom
28. sep.
Posipamo šećerom muskovado. Pečemo kolač od jabuka na 170 stepeni u blago toploj rerni dok ne bude gotov. Pečemo dok čačkalica ne bude suva....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Ugrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo. Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
Kako se čuva smeđi šećer?Kako se čuva smeđi šećer?
04. feb.
Pogledajte takođe karakteristike smeđeg šećera kao i koja je razlika između vrsta smeđeg šećera....
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za sve prilike
21. jul
Dodajte u njih vodu i smeđi šećer. Drugi deo jagoda prepolovite i odvojite u posebnu posudu. Ringla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte dok se jagode ne skuvaju, a šečer rastopi i integriše....
Napitak od lanenog semena - lek za sveNapitak od lanenog semena - lek za sve
13. jul
Vade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
ŠećerŠećer
23. avgust
Muskuvado - ova vrsta šećera je poznata i sa nazivima Barbados ili vlažni šećer. Može biti svetliji ili tamniji, zavisno od oličine melase u krajnjem proizvodu....