Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega testo postaje tvrdo?Zbog čega testo postaje tvrdo?
21. dec.
Ovo će učiniti testo mekšim. Morate poštovati potrebno vreme narastanja testa. Ako vam testo postane tvrdo, možete u njega staviti jaje i ponovo ga premesiti, tako ćete dobiti meko i elastično testo....
Zašto su želuci žilavi?Zašto su želuci žilavi?
16. mart
Ako čak i nakon kuvanja ustanovimo da su želuci žilavi, razlog je taj što im je potrebno još vremena i treba da produžite kulinarsku obradu, dok ne postanu savršeno mekani i nw pružaju otpor prilikom žvakanja....
Zašto domaći majonez postaje redak?Zašto domaći majonez postaje redak?
07. april
Zašto se to dešava i kako da postupimo ako se nažalost nađemo u takvom problemu?...
Zašto se testo mrvi?Zašto se testo mrvi?
26. mart
To mu daje efekat mrvljenja, ali u krajnjem slučaju to je i cilj - kolači treba da se mrve, a ne da budu tvrdi i žilavi....
Zašto se testo lepi?Zašto se testo lepi?
27. april
Svaka domaćica se suočavala sa problemom kod mešenja testa za hleb ili kolače. Čak i kada se tačno pridržava datog recepta sa preciznim količinama, ponekad je testo lepljivo....
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Šećerno testoŠećerno testo
22. avgust
Mešajte energično drvenom kašikom, dok se ne oblikuje testo koje se odvaja od ivica. Razvucite testo na radnoj površini i ostavite ga da se malo ohladi, ne potpuno....
Univerzalno testoUniverzalno testo
25. nov.
1
Zamesi se glatko i elastično testo. Testo se ostavlja da naraste. Od dobijenog testa mogu da se formiraju slatke i slane kiflice, pogače, penjurlije....
Ludo testoLudo testo
30. sep.
Zamesite meko testo i stavite u namazanu kesu ili posudu sa poklopcem. Stavite u frižider na 4-5 sati ali može i na jednu noć. * Testo može da stoji do nedelju dana u frižideru....
Linc testoLinc testo
24. dec.
Postepeno zamesite glatko testo. Uvijte ga prozračnom domaćinskom folijom i ostavite nekoliko sati (najbolje 1 noć) u frižideru....
Medeno testoMedeno testo
08. sep.
Medeno testo možete iskoristiti odmah ili ga staviti u frižider i pripremiti medenjake u roku od nekoliko dana....
Posno testoPosno testo
16. jul
1
Ukoliko vam je potrebno mekše testo za penjurliju, hleb, mekike, pogače, bez problema možete dodati i sredstvo za dizanje poput praška za pecivo, i čak kvasac u posno testo, iako o njemu postoje sporovi da li je postan....
Prhko testoPrhko testo
05. jul
Kada se ispeče, ono postaje sipkavo i topi se u ustima, a odatle potiče i njegovo ime - peščano....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta. Posle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
Klasično bečko testoKlasično bečko testo
12. okt.
2
Testo se mesi i nakon toga se pravi lopta koja se ostavlja pola sata u frižideru. Od klasičnog bečkog testa se prave različite vrste keksa i kolača....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Mešajte testo dok ne postane glatko i dodajte maslac. Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči....
Nedeljno mlečno testoNedeljno mlečno testo
15. dec.
Dodajemo dva mleka i zamesimo testo. Ovu vrstu testa možemo da koristimo za pice, mekike, hlepčiće i drugo. Može da se koristi do nedelju dana....
Obično keks testoObično keks testo
28. jun
Mesimo dok ne dobijemo glatko testo. Testo se ostavlja u frižideru na oko 40 minuta, nakon čega je spremno za korišćenje. Savet: Ostavite više mesta između keksa, jer se uvećaju zbog praška za pecivo....
Fondan - šećerno testoFondan - šećerno testo
29. sep.
Ako testo počne da vam se lepi po prstima dodajte još malo šećera u prahu, a ako je tvrdo dodaje se još malo maslaca....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši. Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
Osnovno slatko testoOsnovno slatko testo
05. sep.
Dodajte brašno, dodajte umućena jaja i zamesite testo. Uvijte ga u foliju za čuvanje svežine....
Univerzalno pareno testoUniverzalno pareno testo
21. januar
1
Pareno testo se može koristiti za eklere, kore za torte i druge deserte prelivene kremom. Univerzalno pareno testo je spremno....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Izvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna. Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....