Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega testo postaje tvrdo?Ovo će učiniti testo mekšim.
Morate poštovati potrebno vreme narastanja testa. Ako vam testo postane tvrdo, možete u njega staviti jaje i ponovo ga premesiti, tako ćete dobiti meko i elastično testo....
21. dec.
Zašto su želuci žilavi?Ako čak i nakon kuvanja ustanovimo da su želuci žilavi, razlog je taj što im je potrebno još vremena i treba da produžite kulinarsku obradu, dok ne postanu savršeno mekani i nw pružaju otpor prilikom žvakanja....
16. mart
Zašto domaći majonez postaje redak?Zašto se to dešava i kako da postupimo ako se nažalost nađemo u takvom problemu?...
07. april
Zašto se testo mrvi?To mu daje efekat mrvljenja, ali u krajnjem slučaju to je i cilj - kolači treba da se mrve, a ne da budu tvrdi i žilavi....
26. mart
Zašto se testo lepi?Svaka domaćica se suočavala sa problemom kod mešenja testa za hleb ili kolače. Čak i kada se tačno pridržava datog recepta sa preciznim količinama, ponekad je testo lepljivo....
27. april
Zašto testo ne narasta?Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
19. april
Šećerno testoMešajte energično drvenom kašikom, dok se ne oblikuje testo koje se odvaja od ivica.
Razvucite testo na radnoj površini i ostavite ga da se malo ohladi, ne potpuno....
22. avgust
Univerzalno testoZamesi se glatko i elastično testo.
Testo se ostavlja da naraste. Od dobijenog testa mogu da se formiraju slatke i slane kiflice, pogače, penjurlije....
25. nov.
1
Ludo testoZamesite meko testo i stavite u namazanu kesu ili posudu sa poklopcem.
Stavite u frižider na 4-5 sati ali može i na jednu noć.
* Testo može da stoji do nedelju dana u frižideru....
30. sep.
Linc testoPostepeno zamesite glatko testo.
Uvijte ga prozračnom domaćinskom folijom i ostavite nekoliko sati (najbolje 1 noć) u frižideru....
24. dec.
Medeno testoMedeno testo možete iskoristiti odmah ili ga staviti u frižider i pripremiti medenjake u roku od nekoliko dana....
08. sep.
Posno testoUkoliko vam je potrebno mekše testo za penjurliju, hleb, mekike, pogače, bez problema možete dodati i sredstvo za dizanje poput praška za pecivo, i čak kvasac u posno testo, iako o njemu postoje sporovi da li je postan....
16. jul
1
Prhko testoKada se ispeče, ono postaje sipkavo i topi se u ustima, a odatle potiče i njegovo ime - peščano....
05. jul
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Testo iz frižideraZamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta.
Posle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
06. okt.
Testo sa maslacemMesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
13. feb.
Klasično bečko testoTesto se mesi i nakon toga se pravi lopta koja se ostavlja pola sata u frižideru. Od klasičnog bečkog testa se prave različite vrste keksa i kolača....
12. okt.
2
Testo za krofneMešajte testo dok ne postane glatko i dodajte maslac. Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči....
10. avgust
Nedeljno mlečno testoDodajemo dva mleka i zamesimo testo.
Ovu vrstu testa možemo da koristimo za pice, mekike, hlepčiće i drugo.
Može da se koristi do nedelju dana....
15. dec.
Obično keks testoMesimo dok ne dobijemo glatko testo.
Testo se ostavlja u frižideru na oko 40 minuta, nakon čega je spremno za korišćenje.
Savet: Ostavite više mesta između keksa, jer se uvećaju zbog praška za pecivo....
28. jun
Fondan - šećerno testoAko testo počne da vam se lepi po prstima dodajte još malo šećera u prahu, a ako je tvrdo dodaje se još malo maslaca....
29. sep.
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
06. sep.
Osnovno slatko testoDodajte brašno, dodajte umućena jaja i zamesite testo. Uvijte ga u foliju za čuvanje svežine....
05. sep.
Univerzalno pareno testoPareno testo se može koristiti za eklere, kore za torte i druge deserte prelivene kremom.
Univerzalno pareno testo je spremno....
21. januar
1
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.