Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Luk je takođe cenjen zbog svojih koristi za zdravlje, koje nastavljaju da rastu sa svakim istraživanjem ovog korisnog povrća. Odličan je izvor vitamina - C i B6, gvožđa, folne kiseline i kalcijuma....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Korisni kelj zasluženo nosi nadimak „Kralj zelenog lisnatog povrća“. U ovom članku ćemo vam reći kako je kelj koristan za naše telo i zašto ga morate uključiti u ishranu....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Čaj od kamilice pa i lipe deluje umirujuće na nadraženu kožu, koristi se i kod natečenih kapaka, ali ne treba da bude vruć, već topao. Mnogo pomaže kod jutarnje mučnine i morske bolesti....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Maslinovo ulje ne sadrži zasićene masnoće i izvor je korisnih masnih kiselina, kao što su Omega-3 i Omega-6 masne kiseline, koje se nalaze u monozasićenim i polizasićenim masnoćama....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata, a takođe sadrži nezamenljive aminokiseline i korisne belančevine, biljne masti i malo šećera. U pšenici se nalaze korisni mikoelementi....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Većina žena koje uzimaju kontracepcijske pilule imaju nedovoljan nivo Mg u krvi i treba da vode računa da ovaj element unose hranom....
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?
03. avgust
Takođe je bogato vitaminima C, E, B1, B3, B5 i B6, koji su nam svi korisni....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Tahini od susama trebalo bi da bude češće prisutan na našem jelovniku zbog mnogih korisnih svojstava koja ima. Narodna medicina ga preporučuje ženama sa prevremenom i obilnom menstruacijom, kao i u menopauzi....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?
28. feb.
U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti: Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su: - Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
DObijena količina treba da bude podeljena na 3-4 doze na dan. Treba da se konzumia nakon obroka....
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Ukusna crvena riba, koja bi, da trenutno nije njene cene, definitivno trebala da zauzima dostojno mesto u našoj ishrani....
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Rastvorljiva vlakna obrađuju korisni mikroorganizmi u crevima, oni su njima potrebni kao hrana. Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Mora se razlikovati od ulja koje se koristi u kulinarske svrhe u Italiji. Iako se naziva ulje origana, ulje koje se koristi u kuvanju potiče od majorana ili meksičkog origana....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ona treba umereno da se konzumira, s obzirom na to da sadrži i oksalate. Ne sme da se uzima više od 80 mg oksalata (RDA), a jedna kašičica kore limuna sadrži 25 mg oksalata....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Da bismo ove osnovne grupe hrane transformisali u materijale koje naše telo može da koristi, potrebno je da imamo tri grupe enzima: proteaze, lipaze i amilaze....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Sve zavisi od nas samih, a cilj je da se maksimalno opustimo, tako da sami biramo hranu koju ćemo jesti tog dana. Kategorično se zabranjuju sve štetne namirnice i napitci....
Zbog čega je bundeva korisna?Zbog čega je bundeva korisna?
14. maj
Ako ostavimo šalu na stranu, možemo reći da su korisna svojstva bundeve poznata čoveku još iz davnih vremena....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Koristi od spelte za decu Za najmlađe je spelta takođe veoma korisna, ali pod uslovom da dečje telo normalno apsorbuje gluten....
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Poželjno je da kombinujete hleb sa supom, jer tako će organizam imati dvojaku korist - kako od supe, tako i od korisnih vlakana u hlebu koji će vas, svakako, zasititi....