Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Nemojte da prepečete pogaču. Treba da bude zlatne boje odozgo i to vam govori da je lenja pogača gotova....

U posudui se pomešaju soda i kiselo mleko, dobro se promeša da se aktivira i dodaje se u brašna, u koje su dodati so i šećer. U dobijenu kašu se dodaju...

Najukusnija, najbrža i aromatična pogača sa sirom za neočekivane goste!...

Nakon toga podelimo testo na 6-7 pogačica, razvlačimo kao elipsu, mažemo maslacem i uvijamo u rolat....

Umutimo žumanca i mažemo četkom pogaču. Možemo posutu makom ili susamom....

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekfiti je čistom kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohladi, pa je poslužiti....

Aktivirajte kvasac u polovini toplog mleka, šećera i brašna. Umutite jaje sa preostalim mlekom i uljem.
Prosejte brašno i sipajte pololvinu u veliku...

Za vreme pečenja možete povećavati ili smanjivati stepene, u zavisnosti koja je temperatura postrebna da se pogača ispeče....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: