Način pripreme
Rastvorite kvasac u toplom zaslađenom mleku i ostavite da naraste.
Prosejte brašno i so, pa napravite udubljenje, gde ćete staviti ulje i žumance. Zatim dodajte narasli kvasac i počnite da mesite.
Mesite sve dok ne dobijete meko testo, koje se neće lepiti za prste.
Razvijte testo na tanku koru i premažite je maslacem, koji ste prethodno rastopili. Urolajte i uzdužno isecite na dve trake, pa te dve trake podelite na još dve.
Odvojite dve trake, pa ih isprepletite međusobno, a isto uradite i sa drugim dvema trakama. Kad ih isprepletete, uvijte ih ka unutra, tako da dobijete oblik puža. Dublju tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju stavite testo. Ostavite da naraste nekih 60 minuta.
Testo premažite blago umućenim belancetom i posipajte susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pogledajte slike, kako bi bolje razumeli.