Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pohovane tikvice punjene kobasicama

Pohovane tikvice punjene kobasicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pohovane tikvice punjene kobasicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Kako se nismo setili dosad - pržene tikvice su najukusnije kada su punjene kobasicama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 veće i deblje
  • kobasice - 250 - 300 g, sirove, svinjske
  • brašno - 6 kašika
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite meso iz omota kobasice. Dobro ga omesite. Operite i isecite tikvice na kolutove debljine oko 2 cm.

Izdubite unutrašnjost kolutova.

Napunite izdubljeni deo sa malo mesa. Umutite jaje u činiji i sipajte brašno u drugu činiju.

U brašno sipajte u beli luk u prahu, biber, alevu papriku i so po želji.

Svaki kolut punjene tikvice uvaljajte u brašno sa začinima, posle umočite u umućen jaje i pržiteu prethodno zagrejanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju.

Poređajte sve na ubrus, da se masnoća ocedi, pa posipajte iseckanom mirođijom pre posluženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: