Pohovane tikvice

07/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Iskušenje od povrća kome ćete se predati sa zadovoljstvom!"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 233
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • sir - 250 g
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • so
  • ulje - 1 šolja, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo isecite tikvice po dužini na kriške ili na krugove debljine oko 1 cm. Blago ih posolite i ostavite oko 10 minuta da se ocede.

Zagrejte masnoću i ispržite tikvice. Izvadite ih na salvetu da upiju suvišnu masnoću.

U dubokoj posudi izgnječite sir. Dodajte usitnjenu mirođiju i jedno jaje. Promešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Nanesite sloj smese preko jedne tikvice i odozgo prekrijte drugom kriškom. Uradite to sa svim tikvicama dok se ne potroši smesa.

Pritisnite tikvice blago da se zalepe, nakon toga ih potopite redom u brašno, u dva jaja prethodno umućena i na kraju u prezle. Ispržite dok ne postanu zlataste sa obe strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar