Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od ribizle

Džem od ribizle

DenitsaDenitsa
Početnik
7514
Džem od ribizle2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"U špajzu će se naći malo mesta i za nekoliko tegli džema od ribizle"

Potrebni sastojci

  • ribizla - 1200 g
  • šećer - 3 i 3/4 šolje
  • sok od limuna - od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sve u šerpu, promešajte i ostavite na umerenoj vatri da proključa. Kuvajte 5-10 minuta.

Prebacite u činiju i ostavite u frižider da prenoći.

Sterilizujte 3 teglice od 200 g. Ispasirajte smesu. KUvajte je ponovo još 5 minuta, a u međuvremenu sklanjajte penu.

Rasporedite smesu u tegle i zatvorite. Sterilizujte u kipućoj vodi 10 minuta.

Konzumirajte džem nakon 2-4 sedmice, da bi imalo vreme da se sve arome sjedine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti