Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brza Predjela»Mlečne tikvice sa peršunom i indijskim orahom

Mlečne tikvice sa peršunom i indijskim orahom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312866823
Mlečne tikvice sa peršunom i indijskim orahom
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
06/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
1
"Tikvice na tiganju, a sos -kao što je napisano u receptu - samo će tako božanstveni ukus ovog jela biti garantovan"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • indijski orah - 30 g
  • senf - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo i očistimo tikvice, nakon toga ih sečemo na kriške i pečemo (sa obe strane) na roštilju ili tiganju (namazanom sa malo maslinovog ulja).

Ispečene kriške sečemo po dužini, a dobijene trakice sečemo na 1/2.

Prebacujemo u odgovarajući tanjir za serviranje.

Nakon toga pripremite sos.

Za njega u blenderu pomešajte kiselo mleko, peršun, so, beli luk, senf i 1/2 indijskog oraha.

Ovako dobijemo smesom prelijte tikvice.

Odozgo pospite preostalim indijskim orahom (prethodno samlevenim).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti