Pirinač sa povrćem na kineski način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
12/07/2018
"Ukusno jelo za ručak, koje se lako sprema "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 953
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • kukuruz - 150 g, iz konzerve
  • grašak - 150 g, iz konzerve
  • soja sos - 4 - 5 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač operite i isipajte ga u malu šerpu. Sipajte vodu, koliko da pokrije pirinač. Nakon toga stavite na vatru, da proključa. Kada proključa, pirinač ostavite na vatri još 5-7 minuta i sklonite sa vatre.

Za to vreme u dubokom tiganju ispžite jaja, tako da se izmrve na manje komadiće. Dodajte im so i biber. Kada su jaja gotova, isipajte ih u činiju. Papriku, luk i šargarepu iseckajte na kockice.

U istom tiganju propržite šargarepu, luk i papriku, dok ne omekšaju. Povrće posolite. Dodajte kukuruz i grašak. Promešajte. Pirinač isperite hladnom vodom i ocedite.

Zatim povrću dodajte pirinač. Dobro promešajte. Onda posolite i dodajte soja sos. Ponovo promešajte i sklonite s avatre. Zatim dodajte i ispržena jaja. Promešajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar