Način pripreme
Pirinač stavite da se kuva sa jednom šoljom vode. Kuvajte, dok ne upije vodu u potpunosti.
Zatim, dok sve vreme mešate, dodajte sveže mleko i šećer.
Ostavite pirinač sa mlekom da se kuva oko 10 minuta.
Za to vreme polako mutite skrob, žumanca i 1/2 šolje vode.
Zatim dok neprestano mešate, dodajte smesu pirinču. Mešajte bez prestanka, dok ne proključa. Zatim neka se kuva 5-10 minuta, pa dodajte i vanilin šećer.
Dobijenu smesu isipajte u vatrostalnu činiju.Vatrostalnu činiju stavite u veću tavu, u koju ćete sipati vodu.
Mleko sa pirinčem na turski način se peče na pari, na 180 stepeni.
Pirinač se peče, dok mu se ne stvori prijatna zlatna korica. Zatim izvadite iz rerne i pokrijte većim tanjirom.
Desert se služi malo ohlađen.