Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja

Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja

Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja
Fotografije: Stanislava Valkova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Kada nema vremena i svi su gladni - brza prlenka sa belim lukom u tiganju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • voda - 300 ml, mlaka
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašije + za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite čenove belog luka i izgnječite ih.

Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i 3 supene kašike maslinovog ulja.

Sipajte mlaku vodu i zamesite meko testo, skoro pa da se lepi.

Podelite ga na osam lopti i ostavite na oko 20 minuta.

Svaku loptu razvucite na koru na brašnom posutoj radnoj površini.

Ugrejte tiganj sa debelim dnom koje se ne lepi. Naprskajte maslinovim uljem i pecite prlenke dok ne budu gotove, sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Nikolay Petrov
Nikolay Petrov
super recept. Hvala
15.10.2022 22:28
Anonimni
Anonimni
Kako kuvanje 30 min kad u tiganju przim po 3 lepinjice po 5 min (x 2 = 10 minuta)?
30.01.2022 16:35
1
1
Anonimni
Anonimni
Dodaj luk u njam
21.01.2022 12:56
1
Anonimni
Anonimni
Ja sam umesto maslinovog ulja (ne podnosim ga) upotrebila svinjsku je ispalo.
21.01.2022 12:35
1
Ivana Kitanović
Ivana Kitanović
Nije mi najjasnije sta se radi sa belim lukom. Dodaje se u testo ili u ulje pa se gotove prlenke premazuju? Nije napomenuto u tekstu.
17.02.2021 10:54
1
1
Prikaži sve komentare