Zdravi rižoto sa tikvicama i šargarepom

17/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ovaj rižoto ne samo da je zdrav, već je i ukusan "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 456
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo smeđi pirinač potopite u hladnu vodu na 12 sati, inače ćete ga kuvati celog dana, a on se nikako neće skuvati.

Operite ga, pa sipajte novu hladnu vodu i stavite na ringlu da se kuva, tako da odnos bude 3:1.

Nakon 25 minuta je pirinač gotov i procedite ga. U tiganju zagrejte ulje, sipajte sitno iseckan luk, kockice tikvice i šargarepu, isečenu na komadiće.

Posipajte malo soli i sipajte 30 ml vode, da se povrće prodinsta, a s vremena na vreme promešajte. Čim omekša, sipajte oceđeni pirinač i mešajte 5 minua. POsipajte preko majčinu dušicu, so po želji i svež peršun.

Veoma ukusno i zdravo! Dobro kako za dijabetičare, tako i za one sa Hašimoto sindromom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti