bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Seoska čorba od jagnjećih iznutrica

Seoska čorba od jagnjećih iznutrica

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
272
11
380
Seoska čorba od jagnjećih iznutrica
18/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
"Ako postoji takmičenje za najukusniju jagnjeću čorbu - ova bi bila u top 3"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • maslac - 40 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - po želji
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite iznutrice u ključalu vodu na kratko. Sitno ih iseckajte i skuvajte u posoljenoj vodi.

Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga sa maslacem. Dodajte alevu papriku i isipajte smesu u posudu sa iznutricama.

Kuvajre posoljenu čorbu još desetak minuta.

Napravite zapršku, tako što ćete umutiti jaje, dodati mu bujon i isipati u šerpu.

Posipajte dobijenu čorbu peršunom i nanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: