Mafini Dobrudžanke

18/07/2018
"Da vidite samo kakvi se mafini prave u dobrudžanskom kraju "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 kašičica (soda bikarbona)
  • ulje - 2/3 šolje
  • sir - 1 šolja, izmrvljen
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • susam - za posipanje
  • mak - za posipanje
  • jaja - 1 komad (nekad stavljam, nekad ne)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prvo stavite kiselo mleko i u njemu pomešajte sodu. Ako je mleko ima sladak ukus, lepo je da stavite 1 kašičicu sirćeta u njega, da promešate i tek onda da dodate u sodu.

Kad kiselo mleko nadođe, po površini će se pojaviti mnogo mehurića, u posudu dodajte redom ostale navedene sastojke i mešajte dok ne dobijete testo.

Nakon toga kašikom (ako imate za sladoled, koristite nju) sipajte smesu u kalupe za mafine, ja sam stavila u papirne korpice.

Po želji na svaki mafin možete stavite parče sira ili kačkavalj ili posuti semenkama (susam i mak).

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene - 10-15 minuta.

Od smese dobijate 12 mafina.

Odličan doručak za društvo ajrana, boze, čaše kiselog mleka i omiljenog slatkog.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar