Posni pirinač na meksički način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/07/2018
"Da se postan - postan je, ali je takođe i aromatičan, pikantan i tako ukusan, da ga nećete podeliti ni sa kim "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano772
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 komad, srednja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 komad, zelena (isečena na kockice)
  • paradajz - 2 komada
  • ljute paprike - 1 komad
  • sok od limuna - 1 kašika
  • kumin - 1/2 kašičice, mleveni
  • so - 1 kašičica
  • pasulj - 400 g, crveni (kuvan, iz konzerve)
  • pirinač - 220 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač prethodno skuvajte u potpunosti (u 600 ml vode oko 30 minuta). Crn i beli luk sitno iseckajte.

Zagrejte 2 kašike ulja i propržite luk. Dodajte iseckane paprike (zelenu i ljutu), paradajz, sok od limuna i kumin.

Dobro promešajte, poklopite i neka se sve kuva dok povrće ne omekša. Dodajte crveni pasulj i promešajte. Dodajte preostalo ulje i skuvani pirinač.

Ponovo promešajte, neka ostane na vatri još par minuta i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar