Grčka griz alva

20/07/2018
"Iz rubrike deserti za dušu - grčka griz alva "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 286
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 1 šolja
  • ulje - 3/4 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • voda - 3 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje u šerpi i dodajemo griz, mešamo da ne zagori.

U drugoj posudi propremamo vodu i šećer da bismo mogli da sipamo u griz, koji smo zapržili da dobije braon boju.

Dodajemo cimet i nastavljamo da mešamo. Mešamo neprestano dok se griz ne zgusne.

Kad se to desi, skidamo ga sa vatre i poklopimo.

Griz treba da stoji otkriven minimum dva sata, da se stegne kako bismo mogli posle da ga okrenemo na tanjir.

Kad ga okrenemo, odozgo ga posipamo cimetom i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar